Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vipers møter Győr

Vipers får en tøff debut i EHF Final 4. Sørlendingene trakk tittelforsvarer Győr som motstander i semifinalen.

Regjerende mester Győr er ubeseiret i turneringen hittil denne sesongen. De har spilt 23 kamper på rad i Champions League uten nederlag.

Slik spilles semifinalene: Metz–Rostov Don, Vipers–Győr

Eduarda Amorim fra regjerende mester Győr, Mayssa Pessoa fra Rostov Don, Manon Houette fra Metz og Katrine Lunde fra Vipers var til stede under trekningen, sammen med kvinnenes Champions League-ambassadør Anja Althaus.

– Győr er et godt lag. Styrken deres er at de er gode individuelt og flere gode spillere i hver posisjon. Er det noen som ikke har dagen, kan de bare sette inn en annen toppspiller. Det er ikke så lett å spille mot. De har et bra tempo, men vi kan løpe like bra, sa Katrine Lunde til EHF etter trekningen.

Lagene møttes så sent som i hovedrunden og Katrine Lunde, som har spilt for begge klubber, sa at Vipers ikke har noe å tape. Hun nevnte også at det er mange norske spillere i Győr og at lagene derfor kjenner hverandre godt.

Győrs Eduarda Amorim sa at hun liker måten Vipers spiller på.

– De har et godt lag og skyter veldig bra. De kan spille uten press, så det kan bli en tøff kamp, sa Amorim.

Sesongens europeiske eventyr avsluttes i Budapest med den sjette utgaven av EHF Final 4 helgen 11. og 12. mai. Anastacia skal opptre i finalehelgen.

På de fem foregående EHF Final 4 har det aldri vært to lag fra samme nasjon, og kun Győr har klart å forsvare tittelen. Det skjedde for et år siden. I år har de muligheten igjen, etter å ha gått ubeseiret gjennom turneringen til det avsluttende arrangementet.

Metz, som er det første franske laget i finalehelgen, er i likhet med Vipers nykommer i EHF Final 4. Kun Larvik har tidligere representert Norge i finalehelgen i Budapest.

Vipers, som kun er i sin andre Champions League-sesong, har den mestscorende spilleren som fortsatt er med i turneringen. Linn Jørum Sulland med sine 76 scoringer er kun fire bak Noemi Hafra (Ferencváros) og Jovanka Radicevic (CSM Bucuresti).

Mer om Champions League kvinner
Se også egen side om EHF Final 4