Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20181024 LMS Tønnesen, Kent Robin.JPG

Ute av troppen

Kent Robin Tønnesen (27) melder forfall til Norges kommende kamper mot Sverige i EHF EURO Cup.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Telekom Vezprèm-spilleren pådro seg et brudd i høyrehånda under trening for tre uker siden. Hans navn har likevel stått i troppen til Norges kamper mot Sverige i EHF EURO Cup, som spilles torsdag (i Arendal) og lørdag (i Göteborg) denne uka.

Landslagsledelsen har hatt et håp om at Tønnesen – som mistet VM i januar etter en skade i motsatt hånd – kunne bli spilleklar til Sverige-matchene, men det er nå tatt en beslutning om at han ikke blir med videre på samlingen.

– Han har et skråbrudd i en finger på sin høyre hånd. Det ligger fint på plass, og det gror bra. Vanligvis vil det ta fire-fem uker fra skadetidspunktet til han kan spille håndball igjen, sier landslagslege Thomas Torgalsen.

Landslagssjef Christian Berge henter ikke inn en erstatter for Tønnesen.

Torsdagens hjemmekamp mot Sverige spilles i Sør Amfi i Arendal, og blir sendt på TV 2's hovedkanal fra klokka 18.15. Borteoppgjøret har kampstart 15.30 på lørdag, og sendes på TV 2 Sport 2.

Oppdatert tropp til kampene mot Sverige i EHF EURO Cup