Tertnes er klar for semifinale. Foto: John Vint

Tre klar for semifinale

Tre lag, Vipers, Storhamar og Tertnes, er foreløpig klar for semifinale i sluttspillet for kvinner.

Kvartfinalene spilles best av tre, og etter Larvik-seier 21-17 i Molde har de to klubbene behov for en tredje kamp søndag for å avgjøre hvem som går til semifinale.

Byåsen–Storhamar 26-29
Den andre kvartfinalen i sluttspillet var det sjuende oppgjøret mellom lagene denne sesongen. Storhamar vant alle sju. Byåsen prøvde det de hadde, og ledet i store deler av 1. omgang, riktignok aldri med mer enn tre mål. Til pause var de foran 15-13 og det ble fortsatt en jevn kamp etter pause. Selv om Storhamar tok over ledelsen var de heller aldri foran med mer enn tre mål, men det holdt. Dermed ble det sesongavslutning for hjemmelaget og semifinaleplass for gjestene.

Fredrikstad–Tertnes 20-24
Det ble en jevn kamp i Kongstenhallen, men Tertnes hadde kontroll på avansementet fra start til mål. Fredrikstad var aldri i ledelsen i oppgjøret, som bergenserne førte med tre-fire mål gjennom det meste av kampen. Avansementet ble sikret med seier 24-20 og seier nummer to over Fredrikstad.

Oppsal–Vipers 28-44
Vipers gjorde kort prosess også i andre kvartfinale i sluttspillet. I Oppsal Arena vant Vipers 44-28 og sikret seg plass i semifinalen. Oppsal lå kun ett bak (6-7) etter et kvarters spill, men så ble avstanden sakte, men sikkert større og større. Vipers ledet 19-13 til pause og plusset på differansen med ytterligere ti etter sidebytte.

Molde–Larvik 17-21
Larvik ble rammet av flystreiken og måtte ta buss til Molde, men det gikk ikke ut over kvaliteten i Larviks spill. Det var jevnt, men Larvik hadde initiativet da kampen ble spilt to timer forsinket. Kun 17 mål slapp gjestene inn og vant med fire mål. Dermed blir det en tredje og avgjørende kamp søndag i Larvik.

Når alle semifinalistene er klare søndag kveld er det Vipers som velger motstander. De kan velge Tertnes eller vinneren av Larvik–Molde. Første semifinale spilles 1. mai.