Molde var eneste lag som vant på bortebane. Ragnhild Valle Dahl ble toppscorer for Molde med ni mål. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Kun Molde vant borte

Vipers, Storhamar og Tertnes vant hjemmekampene i kvartfinalen i kvinnenes sluttspill, mens Larvik tapte.

Det var lenge jevnt i flere av kampene da første kvartfinale i kvinnenes sluttspill ble innledet tirsdag kveld. Vipers–Oppsal var jevnspilt i 40 minutter, men fra 17-17 måtte gjestene slippe taket i Aquarama. Dermed ble det klar seier 34-22 og 1-0 i kamper for seriemesterne.

Det sto 10-10 til pause mellom Storhamar og Byåsen, som har møtt hverandre i samtlige turneringer denne sesongen. Utover i 2. omgang fikk imidlertid hjemmelaget kampen dit de ville og seier 26-21.

Fredrikstad ledet i Bergen før pause, men Tertnes hentet det inn til 15-15 ved sidebytte. Etter hvilen var det hjemmelaget som bestemte, og etter hvert nokså komfortabelt. 37-28 lød seieren på, så får vi se om Fredrikstad kan utligne i antall seirer på hjemmebane.

Et lag som kan avgjøre hjemme er Molde, som i den fjerde kvartfinalen tok seieren 24-21 i Larvik. Kampen var jevnspilt, men med gjestene som det førende laget. Et snaut kvarter ut i 2. omgang var lagene likt på 17-17, men så dro gjestene fra igjen og sikret seieren.

Fredag 26. april spilles kamp to i best av tre for kvinnelagene.