Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20190103-LMS-Gulliksen,-Kevin.jpg
Kevin Gulliksen ble toppscorer for Norge med 7 mål.
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Nok en solid seier

Håndballgutta hadde full kontroll i returoppgjøret mot Sverige i EHF Euro Cup og vant komfortabelt 33-27.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håndballgutta tok med seg godfølelsen fra seieren over Sverige på torsdag, og fortsatte i samme driv i returoppgjøret i Partille Arena. 

Allerede til pause ledet Norge med 10 mål. I løpet av den første halvtimen hadde både Alexander Blonz og Kevin Gulliksen på kant scoret fire mål hver. William Aar scoret sitt første landslagsmål på seniornivå og de norske gutta hadde nærmest ingen tekniske feil. Bakover fortsatte Norge å trene på 5-1-forsvar og denne gangen lyktes det. 

I andre omgang var kampen litt jevnere. Før omgangen var halvspilt, hadde Sverige halvert forspranget til Norge. Da stod det 26-21 på tavla. Rutinerte Appelgren kom inn i det svenske målet etter pause og flere redninger bidro til at Sverige fikk noen raske scoringer og knappet innpå. Allikevel kom de aldri nærmere enn fem mål bak, og Norge vant til slutt 33-27. Med unntak av Magnus Jøndal, som kun var inne i en kort undertallsperiode, scoret samtlige av de norske utespillerne mål i løpet av kampen.  

Håndballguttas neste kamp i EHF Euro Cup spilles 13. juni. Da skal Norge møte Østerrike på bortebane. To dager senere tar Håndballgutta i mot Spania i Bodø Spektrum. 

FAKTA
EHF Euro Cup
Sverige - Norge 27-33 (11-21)
Partille Arena, Sverige  
Norges målscorere: Kevin Gulliksen 7, Alexander Blonz 6, Sander Sagosen 6, Eivind Tangen 4, Bjarte Myrhol 2, Gøran Johannessen 2, Magnus Abelvik Rød 2, Petter Øverby 1, William Aar 1, Magnus Gullerud 1, Christian O'Sullivan 1.  
Sveriges toppscorer: Valter Chrintz 6.
Utvisninger: Sverige 3x2 minutter, Norge 6x2 minutter

Mer om EHF Euro Cup