Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Berit Kjøll
Berit Kjøll
Foto: NTB Scanpix

Kjemper for Kjøll

Norges Håndballforbund fortsetter kampen for at Berit Kjøll skal bli Norges neste idrettspresident.

President i Norges Håndballforbund, Kåre Geir Lio, har tidligere offentliggjort at Berit Kjøll (63) er håndballens kandidat til norsk idretts øverste tillitsverv: rollen som idrettspresident.

I dag sier Lio at han fortsatt kjemper for fullt for at den erfarne næringslivstoppen og styrelederen Kjøll blir foretrukket når Idretts-Norge samles til ting i slutten av mai.
– Berit Kjøll vil bli en enestående idrettspresident. Hun har den rette personligheten, i tillegg til en kolossalt bred erfaring fra ledelse og styrearbeid, sier Kåre Geir Lio.
– Hun har vist at hun kan å rydde i organisasjoner, hun har vist at hun kan å lede styrer i vanskelige perioder, hun er god til å kommunisere på den offentlige arena, og hun vet hvordan hun kan skape entusiasme rundt seg. Gjennom arbeid i andre organisasjoner, frivillige så vel som næringspolitiske, har hun et godt kontaktnett i det politiske miljøet i Norge – uten at hun har med seg noen definerte politiske bindinger.

Fra før er det klart at valgkomiteen innstiller Sven Mollekleiv til rollen som president for Norges Idrettsforbund i perioden 2019-2023. Håndballens forslag til motkandidat har direktørbakgrunn fra blant annet Tusenfryd, Flytoget, Telenor og Huawei, og hun har styreerfaring fra norske konserner som SAS, DnB, Telenor Mobil og Aker.

Berit Kjøll var styreleder i Den Norske Turistforening (DNT) fra 2012 - 2018, og ser mange paralleller til idrettsstyret i det å lede 57 selvstendige DNT-foreninger til å bevege seg mot felles definerte mål, inspirere til aktivitet, engasjere seg nasjonalt og internasjonalt, bygge et solid og attraktivt omdømme og ikke minst delta i frivillig arbeid.

Kjøll har også vært styremedlem i fire år i Norges Rytterforbund, mangeåring styremedlem i Skiforeningen og initiativtaker og styremedlem i lokalt idrettslag. Hun er en erfaren næringslivsleder med toppleder og styreerfaring fra blant annet Huawei, Telenor, Hurtigruten, Flytoget, TusenFryd, SAS, DNB og Oslo Universitetssykehus.

Kåre Geir Lio er innstilt på fronte Kjølls kandidatur hele veien til Idrettstinget på Lillehammer.
– Hun tilhører heller ikke noen av de gamle nettverkene som periodevis har ført norsk idrett ut på gale veier. Vi trenger en ny retning, vi trenger blanke ark, og Berit Kjøll har vist at hun kan skape positiv endring der hun kommer, sier håndballpresidenten, og oppsummerer:
– Vi synes idretten fortjener en veldig dyktig og erfaren leder. Det får vi gjennom Berit Kjøll.