Magnus Jøndal storspilte for Norge.

Jøndal-reprise i Arendal

Magnus Jøndal gjentok suksessen fra VM og storspilte da Norge slo Sverige i EHF Euro Cup.

Det var duket for nok en naboduell da Norge og Sveriges møttes i tredje runde av EHF Euro Cup i Arendal torsdag ettermiddag. Mens første omgang var jevn fra start til slutt, leverte de norske gutta en bunnsolid andreomgang og vant med hele 9 mål.

De blå og gule kom best i gang i Sør Arena og gikk raskt opp i ledelsen. Håndballgutta skulle øve på ulike forsvarsformasjoner og spilte store deler av omgangen med 5-1-forsvar – med varierende hell. Til tross for at Sverige hvilte flere VM-spillere, var de sterke i ankomst- og duellspillet og førte store deler av omgangen. De var allikevel aldri mer enn to mål foran og ledet 16-15 til pause.

I andre omgang hadde de norske gutta en helt annen intensitet. Et solid forsvar og strålende norsk angrepsspill ga resultater, og Norge snudde kampen til egen fordel i løpet av få minutter. Ledelsen fortsatte å øke og på det meste ledet Håndballgutta med 10 mål. Magnus Jøndal storspilte både fra straffemerket og fra kant, og scoret 11 mål på 11 forsøk - akkurat som han gjorde i VM-oppgjøret mot Sverige i januar.  Espen Christensen, som kom inn i mål for Norge i andre omgang, hadde flere gode redninger, og samtlige tok ansvar offensivt. Da ble det vanskelig for et svekket Sverige å holde tritt, og kampen endte 35-26 til Norge.

Etter kampen var landslagstrener Christian Berge full av lovord om toppscorer Jøndal:

– Han bommer jo ikke på et skudd for tiden. Fantastisk, igjen. I dag tror jeg han kunne prøvd på alt, det hadde gått i mål allikevel, sa han.

Øvrig oppsummerte Berge kampen med at det var for lav intensitet i første omgang og peker på at laget trenger tid til å trene på nye formasjoner. Andre omgang var bedre.

– Vi bestemte oss i pausen. Jeg synes intensiteten både fremover og bakover ikke var god nok, så vi hevet kravene til oss selv i andre omgang, sa han til TV2.

Returoppgjøret spilles i Gøteborg førstkommende lørdag kl 15.30. Kampen ser du på TV2 Sport 2 og TV2 Sumo.