Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Helene Fauske, her med Rekruttjentene i november, gjør det bra i klubblaget denne sesongen. Foto: Svein André Svendsen/NHF
Helene Fauske, her med Rekruttjentene i november, gjør det bra i klubblaget denne sesongen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Hektisk og spennende

Helene Fauske har hatt en fantastisk sesong i Danmark. Nå står hun foran en hektisk og spennende innspurt.

Det blir fire møter med Esbjerg for 22-åringen de nærmeste ukene. Sluttspillet i Danmark er godt i gang, og der er klubben hennes, Herning-Ikast, i sluttspillgruppe med blant annet Esbjerg.

– Alt i alt har det gått veldig bra, så jeg er fornøyd med sesongen hittil, både for klubben og personlig. Det har svingt litt, men sånn er det når man er ung, sier hun til handball.no.

I tillegg skal de to klubbene gjøre opp om finaleplassen i EHF Cup, der første kamp spilles til helgen.

– Det blir en utrolig tøff kamp. Vi ser positivt på det. Esbjerg har et veldig sterkt lag og er favoritter. Det gjør at vi kan spille med skuldrene senket og jeg tror vi kan vinne begge semifinalene, fordi de har større press på seg. Det er veldig spesielt at vi møter de fire ganger på to uker. Det er vanskelig å si hvilke utslag det gir, men vi går for seier i alle fire kampene, så får vi se hvordan det går, sier hun.

Den første av fire kamper mot Esbjerg går onsdag kveld. Da er det sluttspillet som gjelder.

Toppscorer i EHF Cup
Fauske er toppscorer i EHF Cup når semifinalene tar til, med 62 mål. Neste spillere på lista som fortsatt er med i turneringen er Andrea Kobetic (Siófok) og Ann Grete Østerballe (Viborg), som har 48.

Mange scoringer ble det også den danske ligaen, der hun endte på 149 mål. Det var tredje flest, kun Laura Damgaard Lund og Estavana Polman hadde flere.

– Jeg har fått passe mengde ansvar. Etter at Vikki dro har jeg fått mer ansvar og det har gått veldig bra. Overgangen ble ikke alt for stor. Trenerteamet har hatt tillit til meg og jeg føler at jeg har tatt flere steg denne sesongen, ikke bare i angrep, men også i forsvar, sier hun.

Seks ganger havnet hun på rundens lag i ligaen og det holdt til å bli med på sesongens lag, der hun også har selskap av den norske Esbjerg-duoen Marit Jacobsen og Vilde Ingstad. Det er begrepet «Most Effective Player» (MEP) som ligger til grunn for utvelgelsen av sesongens lag. Polman topper MEP-listen foran Ingstad og Fauske.

Årets lag i HTH-ligaen:
Målvakt: Sabine Englert, Herning-Ikast Håndbold (52,63 MEP)
Venstrekant: Lærke Nolsøe Pedersen, Nykøbing F. Håndbold (66,11 MEP)
Venstreback: Estavana Polman, Team Esbjerg (88,57 MEP)
Playmaker: Helene Gigstad Fauske, Herning-Ikast Håndbold (73,38 MEP)
Høyreback: Celine Lundbye Kristiansen, Aarhus United (46,00 MEP)
Høyrekant: Marit Røsberg Jacobsen, Team Esbjerg (59,27 MEP)
Linjepiller: Vilde Mortensen Ingstad, Team Esbjerg (84,56 MEP)

– Det er utrolig morsomt. Det gir en liten bekreftelse på at jeg har gjort en veldig god sesong. Det tar jeg med meg videre, men jeg jobber for å utvikle meg videre. Jeg føler jeg har mye mer å gå på, sier hun.

Den danske ligaen
EHF Cup kvinner