Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Magnus Skaufel Hindbjørgmo og Joakim Hykkerud i Alta.
Magnus Skaufel Hindbjørgmo og Joakim Hykkerud i Alta.

– Ble mer enn planlagt

Joakim Hykkerud har vært på mentorbesøk og hatt trening med Magnus Skaufel Hindbjørgmo i Alta.

Han var en av de 16 minihåndballgutta som ble plukket ut i desember 2017 av Gjensidige. 

Prosjekt i samarbeid med Gjensidige

Minihåndballgutta er et prosjekt i samarbeid med Gjensidige, Norges Håndballforbund og Håndballgutta. Som minihåndballgutt, får Magnus muligheten til å være med på et landslagsuttak og en spillersamling, i tillegg til å være maskot på en landskamp. Nå var tiden inne for et mentorbesøk i Alta, hvor Hykkerud skulle holde håndballtrening for laget til Magnus.

Gjennom prosjektet ønsker Gjensidige å bidra til økt oppmerksomhet rundt barneidrett, og den gode jobben ildsjelene i støtteapparatet gjør. Målet er å vise gleden ved lagspill, og motivere unge gutter til å fortsette å ha det gøy med håndball.

Alta

– Det ble en fin tur. Jeg fikk flere dager der og fikk tid til å besøke familie jeg aldri har møtt også, sier Joakim Hykkerud om turen som foregikk for noen uker siden.

De hadde laget et skikkelig opplegg, med hundekjøring, snøscootertur og isfiske.

– Det var mange opplevelser. Lørdag hadde jeg trening med Markus og laget hans. I tillegg hadde jeg to andre treninger med andre lag.

Hykkerud ga gjerne litt ekstra når han hadde fått litt ekstra.

– Det er kjempegøy å reise rundt på denne måten, og særlig når man får reist steder man ikke får reist til så ofte. Da vi kom fredag kveld var det nordlys, det var en fin start på oppholdet. Magnus og familien hans var med på alt, så vi fikk mye tid sammen og jeg fikk god kontakt med han. Det var veldig gøy, sier landslagsspilleren.

Magnus Hindbjørgmo drømmer om å spille på landslaget, akkurat som sitt store forbilde.

– Vi lærte mye om pasninger og linjespill. Jeg synes det artigste er å løpe, sentre og bruke ballen, sa en fornøyd 11-åring.