Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Flere av Håndballjentene møttes i Aqauarma lørdag. Foto: Terje Refsnes
Flere av Håndballjentene møttes i Aqauarma lørdag. Foto: Terje Refsnes

Vipers i kvartfinalen

Vipers holdt følge med verdens beste håndballag i én omgang - og er klare for kvartfinale i Champions League.

En "treningskamp" kalte Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad oppgjøret mot Györ. Årsaken var et Bucuresti greide bare 23-23 hjemme mot bunnlaget Thüringer fredag kveld. Dermed var det klart at Vipers ville bli nummer to i gruppen uansett utfall i Aquarama lørdag kveld. Györ hadde forlengst vunnet gruppe 2. Derfor fikk 26-33-tapet ingen betydning for Gjekstads fremadstormende jenter, som allerede var klare for Champions Leagues mest rutinerte lag. Buducnost har spilt 244 kamper i den gjeveste E-cupen.

I første omgang var Vipers nærmere oppvisningskamp enn treningskamp. Mye lekkert angrepsspill ga 17-17 til pause mot de suverene ungarerne. Eller ungarske laget, er det riktigere å si. For ut på arenaen løp fire norske jenter i grønt og hvitt: Kari Aalvik Grimsbø (byttet ut etter et kvarter), Kari Brattsett, Veronica Kristiansen og Stine Bredal Oftedal. Det kunne ha vært fem om Nora Mørk også hadde vært med. 12 av Györs mål ble scoret av de norske jentene.

Landslagskaptein Oftedal dominerte og ble kåret til banens beste etter åtte scoringer og en rekke målgivende. På Visat4 hadde hun hyggelig ord til motstanderne etter kampen: - Vipers er et godt lag, men jeg hadde også forventet mye av dem. De har (Katrine) Lund i mål og mange landslagsspillere. Jeg er overbevist om at de vinner begge kvartfinalene (mot Buducnost) og kommer til Final4! sa Stine, som selv har Odense i vente i kvartfinalen.

Etter at Vipers tapte annen omgang 9-16, var ikke Gjekstad særlig fornøyd: - Vi var fryktelig svake offensivt i etter pause. Pysete! Få spillere er gode i angrep, og jeg er skuffet over at vi ikke scorer mer mot et lag som ikke er spesielt godt i forsvar. Vi slipper også inn for mye, sa han til Viasat. I bortekampen tapte Vipers bare 29-33.

Søskenduellen mellom Jeanett Kristiansen på Vipers og Veronica Kristiansen på Györ ble det ikke så mye av. "Vikki" spilte lite, men gledet seg over at laget spilte sin 21. kamp på rad i Champions League uten å tape - lørdag på Sørlandet mot mange kjente. - Det er litt prestisje når det er så mange norske på begge lag. 

Kan det bli et nytt møte i Final4?  

FAKTA

Champions League kvinner, hovedrunden

Vipers-Györ 26-33 (17-17)
Aquarama
2200 tilskuere
Mål Vipers: Silje Waade 6, Linn Jørum Sulland 4, Malin Aune 4, Henny Ella Reistad 3, Emilie Hegh Arntzen 3, Jeanett Kristiansen 2, Hanna Maria Yttereng 1, Karoline Olsen 1, Marta Tomac 1, Mathilde Kristensen 1.  
Toppscorer Györ: Stine Bredal Oftedal 8.
Utvisninger: Vipers 3x2 minutter - Györ 4x2.

 
Stine Bredal Oftedal. Foto: Terje Refsnes