Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Logo-Storhamar-Håndball-Elite_640x360web.jpg

Tapte kvartfinalen

Storhamar er ute av EHF Cup til tross for imponerende snuoperasjon i returoppgjøret mot Siófok.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter syvmålstap i første kvartfinalemøte, hadde Storhamar et vanskelig utgangspunkt i forkant av returoppgjøret mot Siófok, og det ble en kamp med store kontraster for begge lag. Siófok kom best i gang på hjemmebane og dro i fra etter 11 jevnspilte minutter. Storhamar tok timeout, byttet keeper og la et frimerke på hjemmelagets toppscorer Estelle Nze Minko, men til liten nytte. Til pause ledet Siófok med åtte mål på stillingen 23-15.   

I andre omgang var det Storhamar som hadde kontrollen. Det tok drøyt 13 minutter før Siófok scoret sitt andre mål i omgangen, og da hadde Storhamar tatt innpå med fem mål. Chana Masson stod godt i det norske målet og flere av Storhamar-jentene tok ansvar fremover. Gjestene fortsatte å spille solid håndball og etter 53 minutter var de kun ett mål bak på stillingen 30-29. Nærmere kom de aldri og kampen endte 32-31 i Siófoks favør. 

Med sammenlagtsifrene 63-55 er Storhamar ute av EHF Cup. Semifinalen går allikevel ikke helt uten norske innslag: Tor Odvar Moen og Bent Dahl leder Siófok med Silje Solberg i mål. De møter norske Moa Högdahl og Viborg i semifinalen.

FAKTA

EHF Cup kvinner, kvartfinale
Siófok KC Hungary-Storhamar 32-31 (23-15)
Kiss Szilard Sportcsarnok, Ungarn
1200 tilskuere
Toppscorer Siófok: Estelle Nze Minko 8. 
Målscorere Storhamar: Betina Riegelhuth 8, Ellen Marie Folkvord 8,  Kristin Venn 7, Tonje Enkerud 4, Guro Nestaker 3, Mia Svele 1. 
Utvisninger: Siófok 0x2 minutter - Storhamar 2x2 minutter.