Henny Reistad storspilte og scoret seks mål for Norge. Foto: Vidar Ruud NTB/Scanpix

Sterk sliteseier

Håndballjentene slo regjerende EM- og VM-vinner Frankrike og gikk seirende ut av Golden League Cup.

Det ble kamp til siste minutt i oppgjøret mellom Norge og Frankrike i Golden League. Ingvild Bakkerud fikk tillit fra start og bidro til at Norge tidlig tok føringen med sine tre fulltreffere. Midtveis i omgangen ledet Norge 8-5. Etter en periode med flere tekniske feil og fem raske scoringer fra hjemmelaget, mistet de norske jentene grepet om kampen og etter 21 minutter var lagene likt på 8-8. Frankrike tok over føringen og gikk til pause med en ettmåls ledelse på stillingen 11-12.

Etter pause fulgte lagene hverandre tett. Først etter 15 minutter gikk Norge opp i ledelsen på stillingen 19-18, men de klarte aldri å riste av seg de franske jentene. Med ett minutt igjen å spille hamret Henny Reistad inn sitt sjette mål for kvelden og økte ledelsen til to mål. Når Silje Solberg da stengte målet bakover, kunne Norge juble for seier på stillingen 24-22.

Etter kampen var kaptein Stine Bredal Oftedal full av lovord om Reistad:

Hun gjør forskjellen i angrep i dag. Hun er tøff i satsningene sine og sender av gårde noen skudd der... Hun kommer til å være i spotlighten i mange år fremover.

Selv var Reistad også godt fornøyd med egen innsats.

– Jeg visste at det skulle bli en tøff kamp og vanskelig å score mål. Jeg er glad det lyktes i dag, sa hun til TV2.

Også landslagssjef Thorir Hergeirsson var fornøyd. Han la vekt på at utbyttet av slike kamper er store til tross for at det kun er treningskamper.

– Det er ikke en kamp med de store nervene, men det er en god modellering av det å ta grep om kampen når du kommer bak og ikke la deg vippe av pinnen. Og sammen, både fra benken og på banen, klare å snu det. Det gjorde vi mot Romania i går og det gjør vi her i dag, så det er godt å ta med seg.

Med seieren over Frankrike er Håndballjentene vinnere av Golden League Cup. Danmark tok grep etter 11-målstapet mot Norge og slo både Frankrike og Romania. Dermed ble resultatet av turneringen som følger:

Le Palio, Boulazac, Frankrike
Mål Norge: Henny Ella Reistad 6, Ingvild Bakkerud 4, Sanna Solberg 4, Stine Bredal Oftedal 3, Emilie Hegh Arntzen 2, Camilla Herrem 2, Silje Waade 1, Kari Brattset 1, Marit Røsberg Jacobsen 1.
Toppscorer Frankrike: Manon Houette 8.
Utvisninger: Norge 5x2 minutter, Frankrike 1x2.