Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20190309-Sola-HK.jpg
Sola jubler etter opprykk og sin 19. strake seier. Foto: Sola HK

Sola og Aker rykket opp

Både Sola – etter seier nummer 19 – og Aker Topphåndball er klar for eliteserien etter helgens kamper.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sola fortsetter sin imponerende seiersferd gjennom 1. divisjon og i helgen var det Follo HK Damer som ble beseiret med solide 38-24 i Langhushallen.

– Nå er målet å vinne alle 22 kampene, vi kan ikke begynne å tulle nå, sier Camilla Herrem til handball.no.

– Jeg gleder med så sinnssykt mye til å komme tilbake til eliteserien. Det blir helt annerledes i forhold til denne sesongen. Da er vi ikke favoritter lenger, og kommer til å bli straffet på en helt annen måte når vi gjør feil. Jeg gleder med til å krige og kjempe for hvert eneste poeng. Det er når alle kampene er tøffe at man blir bedre, sier hun.

Camilla Herrem synes jentene har gjort en veldig god jobb denne sesongen og er stolt over lagvenninnene, treneren og hele klubben. De klarte målet om direkte opprykk. Foran returen til eliteserien er det to spillere som forsvinner fra klubben.

Sola har 15 sesonger bak seg i eliteserien siden 1996, og denne gang rykket de rett opp igjen etter nedrykket våren 2018.

Helgens motstander Follo HK Damer ligger for øvrig på kvalifiseringsplassen tre serierunder før slutt, poenget foran Volda, som er eneste utfordrer om kvalifiseringsplassen. Ingen av de to klubbene har tidligere spilt i eliteserien.

Aker Topphåndball hadde invitert til opprykksfest mot Førde i Njårdhallen og innfridde med seier 32-19.

– Vi trodde det kunne bli avgjort denne helgen. Vi har hatt et klart mål om opprykk i år, men sesongen er ikke over selv om målet er nådd. Vi tar alle lag alvorlig og forbereder oss godt til hver kamp. Vi jobber hver dag for å bli litt bedre, så vi er bedre forberedt når vi kommer til eliteserien, sier trener Vigdis Holmeset.

Aker, som er en samarbeidsklubb mellom Njård og Ullern, blir ny i eliteserien, men Njård var i eliteserien 2008/09, 2009/10 og 2011/12.

– Gruppen som etablerte Aker i 2016 hadde mål om at det skulle bli den ledende klubben i Oslo. Vi har jobbet oss gradvis oppover og nå er vi klar for eliteserien, sier Holmeset, som er i trenerteam med Henrik Wilhelmsen.

Sola tar imot Aker til serieavslutning i Åsenhallen 10. april.

1. divisjon kvinner

20190309-Aker-TH.jpgFoto: Thor M. Engerbakk, Aker Topphåndball