Camilla Herrem, med 5 mål. Foto: Vidar Ruud NTB/Scanpix

Seier over Romania

Til tross for tøff motstand fra de rumenske jentene, klarte Norge til slutt å dra seieren i land.

Norge vant 31-27.

De norske jentene er for tiden i Frankrike for å spille Golden League og med et redusert Romania og torsdagens storseier over Danmark friskt i minnet, burde lørdagens kamp gå relativt greit.

Likevel ble første omgang en tøff omgang for Norge og med bra keeperspill av den rumenske keeperen, valgte Thorir å ta timeout i sluttminuttene på stillingen 13-12. Det hjalp litt og Norge fikk kjapt en tremålssledelse. Dessverre holdt den ikke helt ut og stillingen ved pause var 16-15.

Thorir valgte å fortsette med flere av de mindre rutinerte spillerne og valgte å spare de beste. Etter fem minutter spilt hadde Norge kun scoret ett mål og Romania fire. Den rumenske ledelsen ble derimot hentet kjapt inn og andreomgang forble jevn.

Jentene våre ble heldigvis mer og mer trygge på seg selv, forsvaret ble bedre og under fire minutter igjen av kampen hadde de kjempet seg til en femmålsledelse.

– Det er store svingninger og vi har sjanser til å score ove 40 mål, som også er årsaken til at kampen er jevn. Vi spiller greit og kommer til gode sjanser, men skyter litt i hytt og vær. Løfter forsvarsspillet vårt den siste delen, som er ganske bra og ligner vårt DNA, sa Thorir Hergeirsson til TV 2.

Emilie Hegh Arntzen, som fikk spille mye denne kampen, fortalte til TV 2 etter kampen at hun sto igjen med en god følelse og det har hun all grunn til. Hun ble Norges toppscorer med åtte mål.

Våre mest rutinerte spillere ble for det meste spart og hovedårsaken er nok at vi møter de regjerende EM-mesterne i neste kamp. Dette er en kamp Thorir og jentene har lyst til å vinne.

Norge har altså vunnet to av to mulige så langt i denne runden av Golden League. Om jentene våre tar den totale seieren, får vi vite søndag kl. 18.15. Kampen vises på TV 2 og Sumo.

Golden League, kvinner
Norge–Romania 31-27 (16-15)
Le Palio, Boulazac, Frankrike
Mål Norge: Emilie H. Arntzen 8, Camilla Herrem 5, Silje Waade 4, Sanna Solberg 3, Malin Aune 2, Vilde Ingstad 2, Moa Høgdahl 2, Ingvild Bakkerud 2, Helene Fauske 1, Marit Jacobsen, Marta Tomac 1.
Toppscorer Romania: Crina-Elena Pintea med 8 mål.
Utvisninger: Norge 1x2 minutter - Romania 4x2.