Mina Gregersen og Fanny Skindlo i U-jentenes kapteinsteam med seierstrofeet.

Seier i siste sekund

U-jentene fikk det tøft mot Romania søndag formiddag, men klarte å snu det, og reddet seieren i siste sekund.

U-jentene (LK02) kom bakpå fra start, og lå opptil flere mål bak Romania gjennom hele første omgang. Til pause sto det 18-14 i favør vertsnasjonen.

I andre omgang holdt rumenerne på ledelsen, og med bare noen minutter igjen å spille var stillingen 27-24 til hjemmelaget.

Så hentet de unge, norske jentene frem uante krefter og snudde kampen. De knappet innpå mål for mål, og med 30 sekunder igjen utliknet de til 30-30. Romania tok avkast, og sekundet etter snappet Veriana Veliqi ballen, og scoret med bare to sekunder igjen på klokka.
Norge jublet som de hadde vunnet VM - og det føltes kanskje sånn for vårt yngste landslag?

Trener Tonje Larsen var godt fornøyd da hun ringte fra Romania:
- Vi kom litt bakpå fra start, men klarte å holde på offensiviteten gjennom hele kampen. At vi klarte å snu det mot slutten var sterkt, og det er moro for jentene at de får denne erfaringen.

U-jentene tar dermed med seg to seire og én uavgjort med hjem fra samlinga i Romania. Neste samling for dette landslaget er i månedsskiftet mai-juni.