Stine Bredal Oftedal var helt sjef i starten av kampen og ga Norge en drømmestart. Foto: Vidar Ruud NTB/Scanpix.

Løfterikt av Norge

Håndballjentene fikk en svært løfterik start i Golden League i Frankrike. Danmark ble statister og tapte med 11.

Stine Bredal Oftedal dro Norge i gang i det som er oppkjøringen til kommende sesong. Lagkapteinen scoret tre av Norges fem første mål og anga tonen. Keeper Silje Solberg var også med på notene, og allerede før halvspilt omgang ledet Thorir Hergeirssons jenter 10-5.
Solberg fortsatte storspillet resten av omgangen, og etter 12 redninger kunne Norge gå til pause med behagelige 15-7.
Hverken Norge eller Danmark var fornøyd med EM-innsatsen i desember (nummer fem og åtte). For danskene fortsatte skuffelsen, og ifølge Ekstrabladet er jentenes popularitet i Danmark sterkt dalende. «En ellers håndboldtosset nation er ved at slippe taget i december darlings», skriver avisen. For Norge peker pilen oppover igjen - selv uten Veronica Kristiansen og Heidi Løke på laget.
Hergeirsson har annonsert noen alternativer i forsvarsspillet - og kunne etterpå konstatere at mot Danmark fungerte det meget bra bakover. Riktignok greide ikke Silje Solberg å følge opp etter pause. Hun overlot plassen til Katrine Lunde, som greide seg brukbart med fem redninger de siste 20 minuttene. Hun spilte sin 297. landskamp og kommer til å ta rekorden til Karoline Dyhre Breivang (305 kamper) i løpet av året, hvis hun holder seg skadefri.
En haug med tekniske feil midtveis i omgangen gjorde at danskene kuttet etterslepet til fem mål, men så giret Norge opp igjen og vant 31-20. Det var den niende seieren på rad mot søstrene i sør. Det så betryggende ut før to kvalikamper mot Hviterussland 31. mai (borte) og 5. juni (hjemme) som Norge må vinne før VM-deltagelsen i Japan er klar.
- Veldig bra! Vi faller et par hakk en periode i annen omgang, men ellers står vi bra bakover, har mange redninger og finner gode løsninger i angrep, kommenterte Bredal Oftedal til TV 2.
- Vi har snakket mye om forsvaret, og vi skal fortsette på de tingene vi har snakket mye om, fortsatte kapteinen, som gleder seg til fortsettelsen mot Romania og Frankrike - spesielt den siste.
- Frankrike er regjerende i litt for mye nå. Det liker vi ikke!
Danmark likte enda mindre å tape med 11. - Klasseforskjell, oppsummerte TV 2-ekspert Bent Svele. Hergeirsson smilte også fornøyd.
- Jeg synes dette var solid. Det er noen små glipper som fører til at de får mål, men det er noe av det beste vi har gjort, fastslo han på TV 2.
Norge og Danmark skal arrangere EM sammen i 2020. Det kan komme flere kritiske artikler i Ekstrabladet før det.
Golden League videre:
Lørdag: Romania-Norge kl. 16.30 (TV 2 sport 2 og Sumo)
Søndag: Frankrike-Norge kl. 18.15 (TV 2 og Sumo)
Golden League, kvinner, Frankrike
Norge-Danmark 31-20 (15-7)
Clermont-Ferrand Sports Hall
1500 tilskuere
Mål Norge: Stine Bredal Oftedal 5, Emilie Hegh Arntzen 4, Helene Gigstad Fauske 4, Silje Waade 4, Malin Aune 4, Henny Ella Reistad 3, Ingvild Bakkerud 3, Kari Brattset 2, Marta Tomac 1, Sanna Solberg 1.
Toppscorer Danmark: Stine Jørgensen og Kathrine Heindahl 4.
Utvisninger: Norge 2x2 minutter - Danmark 3x2.

20190321-LKS-Tomac,-Marta.jpgMarta Tomac. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix
20190321-LKS-Ingstad,-Vilde-Mortensen.jpgVilde Ingstad. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix