Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Gitte Madsen – olympisk mester med Danmark i Atlanta 1996 – nå trener i Bækkelaget, er en av deltagerne på NHF's Trener 3 utdanning. I Asker fortalte hun trenerkolleger hvordan hun vil lære bort innlæring av riktig finteteknikk.
Gitte Madsen – olympisk mester med Danmark i Atlanta 1996 – nå trener i Bækkelaget, er en av deltagerne på NHF's Trener 3 utdanning. I Asker fortalte hun trenerkolleger hvordan hun vil lære bort innlæring av riktig finteteknikk.

Lærte av hverandre

Gitte Madsen og nesten 60 andre deltagere på Trener 3 lærte av hverandre da de var samlet i februar.

Siste helgen i februar var nesten 60 deltagere på Trener 3-utdanningen samlet på Scandic Asker og i Nadderudhallen i Bærum. Dette var den andre samlingen med et kull som etter planen skal få sin Trener 3-godkjenning våren 2020.
Håndballtaktikk og håndballteknikk sto på programmet i Asker. Mange av deltagerne delte av sine erfaringer til stor glede for øvrige trenerkolleger.
Første dag delte Kyrre Vegard Johannesen (Kolbotn IL), Anita Bergsvik (Region SørVest), Lars Nordberg (Elverum) og Ulrik Risberg (Sotra) sin erfaringer med hvordan de bruker utviklingstrappa for å nå konkrete mål med sine utøvere.
Dag to foregikk mye av samlingen i Nadderudhallen hvor Vestre Bærum gutter 18 og Haslum jenter 18 stilte som utøverapparat.
Leif Gautestad (Runar), Tarjei Sundal (Fjellhammer), Gitte Madsen (Bækkelaget), Jan Stankiewicz (Fyllingen), Kristian Bliznac (Fjellhammer) og Kristian Kjelling (Drammen) hadde både teori og praksis på gulvet rundt angrepsspill, valg, målvaktstrening og forsvarsspill. Interessante økter som ble satt pris på av trenerkollegene på Trener 3.
Neste samling for Trener 3 er lagt til Topphåndballseminaret i Sandefjord 24. – 26 mai. Et seminar som for øvrig er åpent for alle trenere som ønsker økt kompetanse.

Leif Gautestad, den profilerte treneren til Runars herrelag, skrev ett kompendium om 6-0 forsvar allerede på 90-tallet. I Nadderudhallen foredro han om prinsippene som fortsatt gjelder den dag i dag.


Drammen-trener Kristin Kjelling deltar også på Trener 3 utdanningen. Han delte sine tanker rundt spilleres valg i angrepsspillet.

Les mer om Utdanning