Haslum-seier til slutt

Haslum knep seieren etter ekstraomganger i første kval-kamp til Eliteserien mot Nøtterøy.

Det ble spenning til siste sekund i den første av kvalifiseringskampene til Eliteserien Menn.

På hjemmebane i Nadderud Arena måtte Haslum HK (nr 10 i Eliteserien) mot Nøtterøy Håndball (nr 3 i 1. divisjon) slite og kjempe helt inn. Kampen var jevn - Nøtterøy hadde føring mesteparten av førsteomgangen, men Haslum kom foran til pause, og ledet 16-13.
Etter hvilen kjempet Nøtterøy seg inn igjen i kampen. Lagene var likt etter halvspilt 2. omgang (20-20), og Nøtterøy hadde også initiativet i siste del, men ikke nok til å stikke av og sikre seieren. I stedet viste tavla 29-29 da ordinær tid var over. Dermed måtte det ekstraomganger til for å kåre vinner, og der ble det like nervepirrende for supporterne på tribunen. Etter første ekstraomgang sto det 30-30. I det aller siste minuttet av andre ekstraomgangen misbrukte Haslum ved Stian Brevik første mulighet, men da Nøtterøy heller ikke klarte å avgjøre, brukte Tobias Grøndahl den neste muligheten, og da føyta gikk for full tid sto det 32-31 til Haslum HK.

Nå blir det tøft for Nøtterøy å ta igjen Haslum, men laget viste gode takter, og har nok langt fra mistet opprykkslysten.

Den andre kampen spilles i Nøtterøyhallen onsdag 27. mars kl. 1830.  Dersom den kampen ender med Nøtterøy-seier, må det spilles en tredje kamp (i Nadderud Arena).

Kampfakta:
Kval til Eliteserien Menn
Haslum HK - Nøtterøy Håndball 32-31 (etter ekstraomganger)
Pause: 16-13, ordinær tid 29-29.
Toppscorere Haslum HK: Tobias Grøndahl og Anders Røe 6 mål hver.
Toppscorere Nøtterøy Håndball: Richard Harry Marc Lindström 9 mål, Jørgen Vasvik 8 mål.
Utvisninger: Haslum HK: 3 x 2 min, Nøtterøy Håndball: 4 x 2 min.