Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Over 40 medlemsland i EHF var samlet i Wien for å diskutere fremtidens topptrenerutdanning i Europa.
Over 40 medlemsland i EHF var samlet i Wien for å diskutere fremtidens topptrenerutdanning i Europa.
Foto: EHF

Europeisk samarbeid

Drøyt 40 nasjoner tilknyttet EHF har diskutert veien videre for topptrenerutdanningen i Europa.

Modernisering av EHF Master Coach, mulighet for lisensiering av målvakttrenere og fysiske trenere, samt bruk av ny teknologi i utdanningen var noen av tingene som ble diskutert da over 40 medlemsland i det Europeiske Håndballforbundet var samlet i Wien siste uken i februar.

Norges Håndballforbund fikk muligheten til å fortelle om topputdanningen i Norge. Sammen med spesielt Ungarn, Danmark og Tyskland er Norge et av de landene hvor flest deltar på topptrenerutdanning.

De øvrige landene lyttet interesserte til det faktum at Norge har to nivåer på målvaktstrenerutdanning. Per nå er vi det eneste landet som har den muligheten. En komite skal diskutere om det skal bli mulig å bli lisensiert gjennom EHF både som målvaktstrener og fysisk trener i håndball.

UEFA var spesielt invitert til å fortelle om sin topputdanning i Fotball-Europa. Fotballunionen la særlig vekt på at tidligere trenere måtte igjennom trenerutdanningen, og at det ikke fantes noen snarveier til treneryrket.

En kommisjon ble nedsatt for å revidere den nå gjeldene Master Coach utdanningen i EHF. Danske Ulrik Jørgensen skal representere Skandinavia i den gruppen.

UEFA var opptatt av at også tidligere spillere måtte gjennom deres trenerutdanning. Her representert med et sitat fra Alex Ferguson.