Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vilde Mortensen Ingstad.
Vilde Mortensen Ingstad.
Foto: Vidar Ruud NTB Scanpix

8 ganger på rundens lag

Vilde Mortensen Ingstad topper lista over spillerne som er kåret til rundens spiller i den danske serien.

Hele åtte ganger denne sesongen har linjespilleren havnet på rundens lag. Kåringen er basert på statistikk, ut fra hvilken spiller som har vært mest effektiv på hver posisjon.

– Jeg blir aldri helt fornøyd med egen innsats, det er alltid ting jeg ønsker å gjøre bedre. Man er sjelden helt fornøyd, men det er klart det har gått bra denne sesongen, medgir Ingstad.

Klubbvenninne Marit Røsberg Jacobsen har vært seks ganger på rundens lag, det samme har landslagsvenninne og EHF Cup-motstander Helene Gigstad Fauske i Herning-Ikast vært.

– Det er på ingen måte sånn at jeg går og tenker på det. Jeg er opptatt av at laget skal vinne, det er det som betyr noe, sier hun til handball.no.

Nettopp det har Team Esbjerg gjort mye denne sesongen. Laget er nummer to i serien og er klar for semifinale i EHF Cup.

– Det er gøy å spille håndball med dette laget om dagen, sier 24-åringen.

Seks norske

Det er seks norske spillere i Esbjerg. Hun forteller at hun hadde trives uansett, men at man fort føler seg hjemme ved at det er så mange norske spillere, men at det ikke er grunnen til at hun spiller i Esbjerg.

– Det er mange ting som gjør det bra. Jeg har blitt veldig glad i klubben og liker veldig godt hvordan ting blir gjort på her. Trenerne gjør mye riktig i forhold til hvordan jeg synes håndball skal spilles, sier hun.

Laget hennes ligger på andreplass i serien bak Odense, som er kvartfinaleklar i Champions League.

– Det vi har gjort frem til nå, har ikke så mye å si idet vi går i gang med sluttspillet. Ingen bryr seg om serien, det er sluttspillet som betyr noe, sier hun. Men laget tar med seg noen fordeler inn i sluttspillet ved å bli nummer to i serien.

Vil til Champions League

– Vi har lyst til å spille i Champions League. Det gjorde vi i min første sesong her, og det vil jeg gjerne gjøre igjen.

I sin tredje sesong for klubben har laget nådd semifinalen i EHF Cup mot Herning-Ikast, nummer fire i den danske serien. Tre av fire semifinalelag i turneringen er danske.

– Det er deilig å slippe en lang reise, selv om det er gøy å spille mot utenlandske lag, men det får vi ikke gjort noe med. De er et bra lag og er på gli nå, så det blir tøft å ta seg til finalen, tror hun.

Linjespilleren har en hektisk sesongavslutning foran seg og 18.–25. mars er det Golden League i Frankrike med landslaget.

– Det blir hyggelig å se igjen de andre spillerne, vi har ikke sett hverandre siden desember. Det blir fint å komme litt i gang med landslagsspill igjen. Landskamper er alltid er stort pluss, synes linjespilleren.

Mer om rundens lag i Danmark
Mer om EHF Cup
Mer om Håndballjentene