Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20190104-Larvik-Rivas-Toft,-Mathilde-Foto-Svein-André-Svendsen.jpg
Mathilde Rivas-Toft scoret fire mål for hjemmelaget og sikret uavgjort med en fin scoring i siste minutt.
Foto: Svein André Svendsen

Uavgjort i siste sekund

Kuban kjemper fremdeles om en plass i kvartfinalene i EHF Cup etter uavgjort spill mot Larvik HK.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kuban spilte om to poeng og avansement da de besøkte Boligmappa Arena i EHF Cupens siste gruppespillrunde. Larvik hadde i teorien en minimal mulighet til å ta seg videre, men spilte realistisk sett kun for en seier.

Hele fire minutter tok det før Kuban scoret kampens første mål. Startminuttene var preget av tekniske feil og skuddbom fra begge lag. Resten av omgangen var jevnspilt og lagene byttet på å være i føringen. Til pause lå Larvik under med ett mål på stillingen 11-12.  

Etter hvilen fikk Larvik to raske utvisninger og havnet fire mål bak. Målvakt Guro Rundbråten vartet opp med flere viktige redninger og scoret i tillegg omgangens første mål for hjemmelaget etter snaue åtte minutter. Da løsnet det litt for de norske jentene, som utlignet på 16-16 og gikk opp i ledelsen halvveis ut i andre omgang. De klarte allikevel ikke å riste av seg gjestene som hadde alt å spille for, og etter en scoring fra Diana Golub to sekunder før kampslutt endte oppgjøret uavgjort  23-23.

Dermed endte det med poengdeling i kampen der begge lagene stilte uten sin hovedtrener på benken. Lene Rantala ledet Larvik i sin første E-cupkamp etter at Geir Oustorp måtte gå på dagen som hovedtrener i uka som gikk. Gjestene fra Kuban stilte uten Jevgenij Trefilov ettersom han måtte hjerteopereres denne uka.

Kuban går videre til kvartfinalene sammen med Viborg med mindre E.S Besancon Femini slår sistnevnte i morgen. Larvik HK er slått ut av EHF Cup. 

Mer om EHF Cup Kvinner

FAKTA
EHF Cup kvinner, gruppespill
Larvik HK HC Kuban Krasnodar 23-23 (11-12) 
Boligmappa Arena Larvik
435 tilskuere
Larviks målscorere: June Andenæs 5, Mathilde Rivas-Toft 4, Karoline Lund 3, Mari Molid 2, Emilie Christensen 2, Mari Finstad Bergum 2, Sara Møller 2, Martine Wolff 1, Jenny Osnes Græsholt 1, Guro Rundbråten 1. 
Kubans toppscorer: Antonina Skorobogatchenko 7. 
Utvisninger: Larvik HK 5x2 min, Kuban 5x2 min.