Henny Ella Reistad. Foto: Arild Danielsen

Klar for kvartfinale

Med seier 29-21 over Krim ble Vipers definitivt klar for en historisk kvartfinale i Champions League.

Vipers har nå 10 poeng og står likt med Bucuresti to runder før slutt. Ender de likt på poeng er Vipers foran innbyrdes. Krim ble stående på tre, og dermed er alle kvartfinalistene klare fra gruppe 2 med to kamper igjen å spille. Győr vant 27-25 borte over Bucuresti tidligere lørdag. Ferencváros’ kamp mot Thüringer startet da Vipers-kampen ble avsluttet.

Győr er gruppevinner. Vinner Ferencváros skiller det kun ett poeng mellom Vipers, Bucuresti og Ferencváros før de to siste kampene. Vipers har igjen Thüringer borte og avslutter mot Győr hjemme.

Vipers er andre norske lag som har tatt seg til kvartfinale i Champions League, men Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad har vært der før med Larvik.

– Vi har følt oss ganske sikre på kvartfinale, men det er godt å få den på plass. Veien hit har vært vanskelig, faktisk synes jeg hovedrunden har vært lettere enn gruppespillet, sa Gjekstad til Viasat 4 etter kampen.

Krim ble beseiret med ett mål i Ljubljana og slovenerne måtte vinne i Kristiansand for å ha mulighet til å gå videre. Isteden ble det altså en historisk kvartfinale for Vipers, klubbens første.

Vipers var fem mål foran på 13-8 midt i omgangen, men så ble det stopp frem til pause og Krim benyttet anledningen til å komme helt likt på 14-14 da lagene byttet side.

Det var lenge jevnt etter pause, men åtte minutter før slutt var Vipers tilbake i fem måls ledelse, 25-20. Krim falt helt sammen og scoret ikke mål på 12 minutter, før de fikk et trøstemål på tampen av oppgjøret.

Til slutt ble det seier 29-21 og Henny Ella Reistad fikk utmerkelsen som banens beste. Hun scoret sju mål på sju forsøk!

Champions League kvinner, hovedrunde
Vipers–Krim 29-21 (14-14)
Aquarama
1610 tilskuere
Mål Vipers: Henny Ella Reistad 7, Emilie Hegh Arntzen 4, Jeanett Egebakken Kristiansen 4, Marta Tomac 4, Malin Aune 2, Mathilde Kristensen 2, Silje Waade 2, Sunniva Amalie Næs Andersen 2, Linn Jørum Sulland 1, Hanna Yttereng 1.
Toppscorer Krim: Tjasa Stanko 8.
Utvisninger: Vipers 3x2 min., Krim 2x2 min.