Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Arne Senstad.
Arne Senstad.
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Hvem møter Storhamar?

Tirsdag trekkes kvart- og semifinalene i EHF Cup kvinner. Storhamar er eneste norske lag igjen i turneringen.

Storhamar endte bak Esbjerg i gruppe A og kan trekke enten Siófok, Viborg eller Podravka i kvartfinalen. I tillegg trekkes semifinalene, så det blir dobbel spenning i tirsdagens trekning i Wien.

Trekningen streames live på ehfTV.com/youtube og EHFs nye Facebook-side for E-cup.

– Jeg ser på Tor Odvar Moens Siófok som favoritter i turneringen, og vil gjerne unngå det ungarske laget. Det er stor forskjell på de lagene vi kan møte, sier Storhamar-trener Arne Senstad.

Han føler at Storhamar kan ha gode muligheter mot både Viborg og Podravka, særlig hvis han får tilbake sentrale spillere. Senstad har måttet klare seg i halve gruppespillet uten Heidi Løke, Moa Fredriksson og Gabriella Juhasz. Løke har kun spilt to kamper i gruppespillet, og han håper hun kan rekke kvartfinalene.

– Vi så på EHF Cup som en god mulighet til å spille mot gode lag, men det kunne bli utfordrende å komme seg videre mot Esbjerg og Bietigheim. Vi ønsket å utvikle oss gjennom de kampene. Så kom vi godt i gang og fikk gode resultater. At vi klarte å få Bietigheim, som kom fra Champions League, bak oss, er vi veldig fornøyd med, sier han.

Gruppevinnerne trekkes først og får hjemmebanefordel i siste kamp. Det betyr at Storhamar spiller hjemme helgen 2. og 3. mars, med returkamp helgen etter. Semifinalene er terminfestet i første halvdel av april.

Fredrikstad, Byåsen og Larvik har alle deltatt i ulike stadier av cupen, men nå står kun Storhamar igjen. Hamar-laget spiller sin tredje sesong i E-cup. Før denne sesongen har Storhamar deltatt i forløperne til dagens EHF Cup, som er slått sammen av tidligere Cupvinnercupen og EHF Cup. Det ble 3. runde i EHF Cup 2008/09 og kvartfinale i Cupvinnercupen i 2010.

Ni år etter er det igjen klart for kvartfinale for Storhamar. Lag som spilte i samme gruppe kan ikke møtes i kvartfinalen, men de fire danske lagene som er igjen i turneringen kan møte hverandre.

POT 1
Team Esbjerg (DEN)
Viborg HK (DEN)
HC Podravka Vegeta (CRO)
Siófok KC Hungary (HUN)

POT 2
Herning-Ikast Handbold (DEN)
Nykøbing Falster Håndbold - NFH (DEN)
Storhamar Handball Elite (NOR)
Kuban (RUS)

Mer om EHF Cup