Betina Riegelhuth ble Storhamars toppscorer mot sin tdligere klubb.

Andreplass til Storhamar

Team Esbjerg ble for sterke i returmøtet i EHF Cup. Danskene vant 25-20 og sikret seg dermed gruppeseieren.

Esbjerg og Storhamar var begge videre til kvartfinale og gjorde opp om gruppeseieren i gruppe A. Forrige møte mellom de to endte uavgjort og Storhamar måtte vinne for å gå forbi, fordi Esbjerg lå to poeng foran.

Storhamar må fortsatt må klare seg uten Heidi Løke, Moa Fredriksson og Gabriella Juhasz, men tok ledelsen 3-0. Hjemmelaget var likt igjen på 4-4. Det holdt seg jevnt til 8-8 før danskene ledet med to mål. Til pause var likevel ingenting avgjort, med ledelse 11-10 til vertene.

Esbjerg, med seks norske spillere i kamptroppen, brukte imidlertid starten av 2. omgang til å skaffe seg en luke til 19-12 etter mange bomskudd fra Storhamar med påfølgende kontringer imot. Det så lenge ut til at kampen var avgjort, men Storhamar kom tilbake og var kun to mål bak ti minutter før slutt (19-17).

Det var her Storhamar hadde sjansen, men det gikk ikke. Esbjerg hadde kontroll på oppgjøret og vant 25-20. Dermed blir det en gruppevinner som venter Storhamar i kvartfinalen.

Tirsdag kl. 11.00 er det trekning av kvart- og semifinaler. Seks av kvartfinalistene er foreløpig klare. Gruppevinnere trekkes mot toere. Lag fra samme gruppe kan ikke trekke hverandre.

Gruppevinnere: Esbjerg, Siófok, Viborg, Podravka.
Gruppetoere: Storhamar, Herning-Ikast,

EHF Cup kvinner, gruppespill
Esbjerg–Storhamar 25-20 (11-10)
Blue Water Dokken, Esbjerg, Danmark
1523 tilskuere
Mål Storhamar: Betina Riegelhuth 8, Tonje Enkerud 4, Ellen Marie Folkvord 3, Elise Skinnehaugen 2, Kristin Venn 2, Mia Svele 1.
Toppscorer Esbjerg: Estavana Polmann 8
Utvisninger: Esbjerg 2×2 min., Storhamar 4×2 min.