Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

30 års-jubileum!

Landsturneringen 2019 i Stjørdal fra 30. august til 1. september blir den 30. turneringen i rekken!

Fram til for kort tid siden har tidsregningen for Landsturneringen gått fra 1991, da turneringen ble arrangert i Levanger, men nå har Randi Eggen, Byåsen, oversendt programmet for Landsturneringen 1990 som ble arrangert på Vensmoen i Saltdalen. 

Dermed må tidsregningen for Landsturneringen endres, og derfor blir årets utgave av Landsturneringen jubileumsturnering - den 30. i rekken!

Programmet viser at Landsturneringen ble arrangert 15. september 1990, på Vensmoen i Saltdalen. Vensmoen var den gang en institusjon, et såkalt åndssvakehjem, det vil si institusjon for psykisk utviklingshemmede. (Denne institusjonen ble nedlagt i 1991, i forbindelse med HVPU-reformen.)

Dette er første gang Norges Håndballforbund og Norges Fotballforbund står ansvarlig for turneringen. 12 håndballag og 17 fotballag deltok.
Vår egen president, Kåre Geir Lio, som den gang satt i Utviklingskomiteen i NHF, var tilstede som representant for NHF.

Randi Eggen, Byåsen var med som trener og også mor, på Byåsen den gangen. Hun er fortsatt ivrig støttespiller for dagens Byåsens HU-lag og flere av jentene på dagens lag deltok her.

Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund har altså siden 1990 arrangert Landsturneringen i fotball og håndball. Dette er landets største og mest omfangsrike arrangementet for tilrettelagt fotball (fotball for mennesker med funksjonsnedsettelse) og håndball for utviklingshemmede, med ca. 1500 deltakere, hvorav ca. 1200 utøvere i alle aldersklasser.

Les mer om Landsturneringen