Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Henrik Jakobsen (t.v.) og Kent Robin Tønnesen etter skaden i januar. Foto: Norges Håndballforbund
Henrik Jakobsen (t.v.) og Kent Robin Tønnesen etter skaden i januar. Foto: Norges Håndballforbund

– Deilig å være tilbake!

Kent Robin Tønnesen er tilbake i spill etter skaden han pådro seg rett før VM som førte til at mesterskapet røk.

Han har allerede rukket å spille fire kamper med Veszprém og laget er inne i en god periode med seier i alle fire kampene.

Året startet imidlertid ikke så bra for landslagsspilleren. På den første treningen med landslaget etter en sykdomsperiode var han uheldig.

– Litt ut i treninga skjøt jeg og etter å ha sluppet ballen traff hånda mi panna til Henrik Jakobsen. Knoken på pekefingeren ble knust og fingeren sto feil, forteller han.

Henrik Jakobsen måtte sy i panna og Kente gikk med gips i tre uker og en uke med ganske intensiv behandling etter det.

– Nå fungerer hånda bra. Det er ikke helt 100 prosent bevegelighet enda, men det kommer seg sakte men sikkert. Det går greit å bruke den i kamp, forteller han.

Bakspilleren måtte stå over VM, men fulgte ivrig med. Han så de fleste kampene på TV, men da han var gjest i TV-studio under semifinalen hadde han fjernet gipsen og ville gjerne vært med.

– Man får lyst til å spille når man ser på gutta. Det er veldig spesielt å sitte og se på når du helst skulle vært med selv. Det var utrolig gøy at de gikk såpass langt og at det ble finale. Det var rimelig rått! For min det var det kjipt, men det kommer nye mesterskap og det går i ett i klubben, så jeg er glad jeg er ferdig med den perioden, sier han.

Da han sto i TV-studioet da kampen ble blåst av, ville han gjerne ha løpt ned og feiret med de andre spillerne.

– Det var litt rart, det må jeg innrømme. Men det var en kul kamp og bra stemning. Vi stilnet alle tyskerne i byen og det var deilig!

Kent Robin Tønnesens mesterskapsdrøm ble bokstavelig talt knust på noen få sekunder bare dager før det startet, men nå er hverdagen i gang igjen og følelsen er bra igjen.

– Det er deilig å spille kamper igjen, jeg merker det. Vi vinner kamper, så det er bare å fortsette på den bølgen, sier han.

• Neste gang Håndballgutta spiller mesterskap, skjer det på hjemmebane under EURO 2020. Klikk her for å kjøpe billetter til gruppespillet i Trondheim!