Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sander Sagosen og Norge møtte et bedre lag i VM-finalen. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix
Sander Sagosen og Norge møtte et bedre lag i VM-finalen. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Utklasset i VM-finalen

Det var kun ett lag som var bedre enn Norge i dette VM. Dessverre møtte vi dem i finalen. Danmark vant 31-22.

Vi gratulerer Danmark med en fortjent gullmedalje etter seier over Norge. Dermed tapte Norge for VM-arrangøren igjen, som de også gjorde for to år siden. Det er all grunn til å gratulere Håndballgutta med sølv i to VM på rad! De har gjort en fremragende innsats i dette mesterskapet.

– Det er alltid tungt å tape håndballkamper. Danmark var mye bedre enn oss i dag. Vi så slitne og trøtte ut, mens de kom med en vanvittig «power» og samtlige danske spillere presterer en ordentlig bra match. Vi fikk litt trøbbel underveis og klarte aldri å hente oss inn igjen. Når det er sagt, er vi skuffet over tapet, men samtidig er jeg stolt over prestasjonen frem til finalen, sa Christian Berge til TV3 etter kampen.

Kampen startet med at landslagssjefene ga hverandre en klem, det gjorde også lagkompisene Sander Sagosen og Mikkel Hansen. Som i møtet med danskene i gruppespillet avgjorde danskene kampen tidlig. Fra 4-4 etter sju minutter opparbeidet danskene en ledelse på fire mål halvveis i 1. omgang, 9-5.

Danskene startet 2. omgang sju mål foran Norge. Kampen utviklet seg til et mareritt for et norsk lag som vant over alle lag de møtte, unntatt Danmark. De klarte aldri å få tak på danskene, som fortjent tok over verdensmestertittelen etter Frankrike, som de eliminerte på overbevisende måte i semifinalen.

Norge var aldri nærmere enn seks mål bak etter sidebyttet. Fra seks bak scoret danskene fem på rad og ledet med 11 mål da de økte til 26-15.

– Danmark har vært mesterskapets beste lag. Vi var ikke i nærheten, sa ekspertkommentator Kristian Kjelling på TV3. 

Danmark er som verdensmester direktekvalifisert for OL i Tokyo neste år og VM 2021 i Egypt. Norge og de andre lagene ned til 7. plass i VM får plass i OL-kvalifiseringen våren 2020.

Frankrike tok bronse i VM etter seier 26-25 over Tyskland i bronsefinalen.

Neste gang Håndballgutta spiller mesterskap, skjer det på hjemmebane under EURO 2020. Klikk her for å kjøpe billetter til gruppespillet i Trondheim! Vinneren i dette mesterskapet er også direktekvalifisert til OL.

FAKTA
VM menn, finale
Norge–Danmark 22-31 (11-18)
Boxen, Herning, Danmark
15 003 tilskuere
Målscorere Norge: Magnus Jøndal 9, Sander Sagosen 3, Gøran Johannessen 3, Kristian Bjørnsen 2, Magnus Abelvik Rød 2, Bjarte Myrhol 1, Petter Øverby 1, Harald Reinkind 1.
Toppscorer Danmark: Mikkel Hansen 7.
Utvisninger: Norge 3x2 min, Danmark 3x2 min.

Mer om Håndballgutta
Mer om mesterskapet på våre VM-sider  

Magnus Jøndal har vært en av Norges aller beste spiller i VM, men det holdt ikke mot Danmark i VM-finalen. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Espen Christensen. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Norsk skuffelse etter kampen. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Sander Sagosen deppet på benken etter finalen. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Klubbkompisene Sander Sagosen og danske Mikkel Hansen underveis i finalen. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Sølvlaget. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix