Timåls-seier!

Håndballgutta sto i mot presset i åpningskampen i VM mot Tunisia og seiret 34-24.

De norske gutta kunne puste lettet ut etter den første kampen i Jyske Bank Boxen i Herning. Tunisia var ingen enkel motstander, men Norge gjorde som de fleste forventet - vant komfortabelt til slutt, 34-24 etter 18-13 til pause.

Ole Erevik i TV3-studio oppsummerte kort etter de første 30 minuttene: Bra start, gode kontringer, bra Torbjørn (Bergerud) mot uvant motstand.

Da lagene startet andreomgangen var det noe rusk i det norske spillet, og Tunisia hang seg på, men det ble ikke lenge. Etter hvert ble Norges fart framover kombinert med bra spill bakover og oppløftende målvaktsspill av Torbjørn Bergerud mer enn motstanderne maktet å stå i mot. Til slutt endte det hele med overbevisende seier 34-24.

Landslagssjef Christian Berge kunne smile fornøyd etter kampslutt. Til TV3 sa han han blant annet: Ble godt fornøyd etter hvert. Det var moro - vi fryktet Tunisia litt, og hadde jo også litt trøbbel fra start i andre omgang, men jeg følte meg rolig. Godt å se både Christian (O'Sullivan) og Gøran (Johannessen) komme godt i gang. Det er fortsatt ting å rette på.

Magnus Jøndal var tilnærmet feilfri i denne kampen og ble norsk toppscorer med hele 9 mål. Kjappe kontringsmål og solide avslutninger fra kanten.

Norge møter Saudi-Arabia lørdag kl. 1730. Den kampen kan du følge på TV3, der det er sendestart kl. 1705.

Kampfakta:
Tunisia - Norge 24-34 (13-18)
VM Menn, gruppespill
Jyske Bank Boxen, Herning, Danmark
Tilskuere: 6500

Norske målscorere:
Magnus Jøndal 9 mål, Sander Sagosen 6 mål - det gjorde også Bjarte Myrhol, som med dagens 6 mål står med 700 landslagsmål totalt. Videre scoret Kristian Bjørnsen 3, Gøran Johannessen 3, Eivind Tangen 3, Christian O'Sullivan 2, Magnus Gullerud 1 og Harald Reinkind 1 mål.