Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Norsk jubel og tysk skuffelse i semifinalen. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix
Norsk jubel og tysk skuffelse i semifinalen. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Til VM-finale igjen!

Håndballgutta stilnet Tyskland på deres hjemmebane i Hamburg, vant 31-25 og skal igjen spille VM-finale!

Dette blir Håndballguttas andre VM-finale på rad! Det var et enormt trykk i arenaen i en intens semifinale, der Norge triumferte i løvens hule.

– Nå er jeg vanvittig glad, spillerne kjempet og sloss i 60 minutter og jeg synes det fungerte veldig godt, sa Christian Berge til TV3 etter kampen.

Magnus Rød var i fyr og flamme i denne kampen. Han hadde allerede fire scoringer da han satte inn 6-6 halvveis i 1. omgang. Litt senere byttet Tyskland målvakt og Norge hadde tatt ledelsen, en ledelse de skulle beholde kampen ut. Det florerte tidvis med utvisninger, særlig i sluttminuttene av 1. omgang. 

Norge ledet 14-12 halvveis i det som utviklet seg til et håndballdrama. Rød måtte ut i åpningsminuttene av 2. omgang, men ble klarert for spill og var tilbake på banen. Han fortsatte sin fantastiske innsats før han ble hjulpet av banen igjen i sluttminuttene.

De norske gutta nektet etter hvert Tyskland å komme til avslutning og til slutt virket de både rådville og tomme for krefter.

Danmark utklasset regjerende verdensmester Frankrike i den andre semifinalen. Nå blir det drømmefinale i Boxen i Herning søndag kl. 17.30. Som for to år siden blir det finale mot vertsnasjonen for Håndballgutta. Søndag kan det fort bli revansj for Norges eneste tap i dette VM når de to gode naboene møtes i kampen om de edleste medaljene. Norge vant over hjemmefavoritten i semifinalen, kan de følge opp med å vinne over hjemmefavoritten i finalen også?

Neste gang Håndballgutta spiller mesterskap, skjer det på hjemmebane under EURO 2020. Klikk her for å kjøpe billetter til gruppespillet i Trondheim!

FAKTA
VM menn, semifinale
Tyskland–Norge 25-31 (12-14)
Barclaycard Arena, Hamburg, Tyskland
12 500 tilskuere
Målscorere Norge: Magnus Abelvik Rød 7, Sander Sagosen 6, Bjarte Myrhol 6, Magnus Jøndal 4, Kristian Bjørnsen 3, Gøran Johannessen 2, Magnus Gullerud 1, Christian O’Sullivan 1, Eivind Tangen 1.
Toppscorer Tyskland: Uwe Gensheimer 7.
Utvisninger: Tyskland 7x2 min, Norge 3x2 min.

Mer om Håndballgutta
Mer om mesterskapet på våre VM-sider  

Sander Sagosen. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Norsk jubel etter semifinaletriumfen. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Bjarte Myrhol omfavnes av Christian Berge. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Bjarte Myrhol. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Magnus Rød. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Magnus Rød ble hjulpet av banen mot slutten av kampen. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix