Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Takk til Møbelringen!

Møbelringen Cup er historie. Den 18. turneringen (i Telenor Arena i november 2018) ble også den siste.

Turneringen som er spilt siden 2001 tok farvel med den trofaste sponsor Møbelringen i Telenor Arena søndag 25. november 2018. 
Etter et godt og langt samarbeide mellom Møbelringen og Norges Håndballforund er det på sin plass å se litt tilbake og ikke minst, takke for mange gode opplevelser.  

Møbelringen Cup har gjennom årene alltid vært Håndballjentenes siste oppkjøring til mesterskap (EM og VM). Siden 2001 har Håndballjentene i denne perioden kapret 6 gull og 2 sølv i EM, 2 gull, 3 sølv og 1 bronse i VM. I tillegg har laget to ganger vunnet gull og en gang bronse i OL.  

Møbelringen Cup har vært et synlig eksempel på Håndballforbundets engasjement for å ta «hele landet» i bruk ved landskamparrangementer:  

Lillehammer, Gjøvik, Bærum, Oslo, Bergen, Stord, Haugesund, Stavanger, Skien, Larvik, Drammen, Steinkjer, Stjørdal, Meldal, Bodø, Trondheim, Hamar, Sandefjord, Skedsmo, Orkdal, Tromsø, Tysvær, og Sotra.

Gjøvik Fjellhall (4 ganger), Håkons Hall, Lillehammer (3 ganger), Drammenshallen (3 ganger) og Trondheim Spektrum (3 ganger) er arenaene som har hatt flest arrangement av Møbelringen Cup.  

Dette er arenaene som har hatt besøk av Møbelringen Cup fra 2001-2018:

Håkons Hall, Gjøvik Fjellhall, Rykkinnhallen, Oslo Spektrum, Haukelandshallen, Stordhallen, Haraldshallen, Stavanger Idrettshall, Skienshallen, Bergslihallen, Drammenshallen, Steinkjerhallen, Lånkehallen, Meldalshallen, Bodø Spektrum, Trondheim Spektrum (Nidarøhallen), Hamar OL-Amfi, Runarhallen, Oppsal Arena, Skedsmohallen, Orklahallen, Tromsøhallen, Tysvær Arena (nå Steinsvik Arena), Arena Larvik (nå Boligmappa Arena Larvik), DNB Arena (Stavanger), Sotra Arena og Telenor Arena. 

Møbelringen Cup ble arrangert i alt 18 ganger. 17 nasjoner har deltatt. Norge er eneste lag som har deltatt i alle. Russland har vært med 12 ganger, Danmark 10 ganger, Frankrike 7 ganger og Sverige 5 ganger. I tillegg har disse nasjonene gjestet Møbelringen Cup: Nederland (3 ganger), Ungarn (3), Tyskland (2), Serbia (2), Sør-Korea (2), Kroatia (2), Island (2), Kina (1), Angola (1), Spania (1), Romania (1) og Jugoslavia (1).  

Totalt har Norge spilt 57 kamper i Møbelringen Cup siden starten. De har endt med 44 seire, 6 uavgjort og 7 tap. Total målforskjell 1640-1339. 13 ganger har Norge gått til topps. Den største seieren kom mot Island i 2008 med 36-15 i Oppsal Arena. Det største nederlaget kom mot Danmark i Trondheim Spektrum i 2005; 22-31.  

Se statistikk for alle årene med Møbelringen Cup 

Bildeglimt fra Møbelringen Cup-historien: