Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20190104-Larvik-Christensen,-Emilie-Foto-Svein-André-Svendsen.jpg
Emilie Christensen scoret åtte viktige mål for hjemmelaget.
Foto: Svein André Svendsen

Solid opphenting

Til tross for solid opphenting, endte det med tremålstap for Larvik HK i første gruppespillkamp i EHF Cup.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Larvik tapte 28-31 i årets første kamp i EHF Cup mot Viborg HK og rekruttlandslagsspiller Moa Högdahl. Sist lagene møttes var i kvartfinalen i samme cup i fjor og da gikk laget fra Danmark seirende ut i begge kampene. Etter en varierende høstsesong med sjokktap mot Sola i NM, seier mot Buducnost i Champions League og stortap mot Tertnes i Eliteserien, var det knyttet spenning til Larvik-jentenes første tellende kamp på nesten to måneder, og det ble en kamp med store kontraster. 

Flere tekniske feil, skuddbom og svakt forsvars- og keeperspill, førte til at Viborg dro ifra tidlig i 1. omgang i Boligmappa Arena. Danskene scoret flere enkle mål i ankomstspillet mot et uetablert Larvik-forsvar, og uten førstekeeper Guro Rundbråten bakerst skortet det også på redninger. Larvik kom aldri inn i kampen og lagene gikk til pause på stillingen 13-21. 

Etter hvilen var det derimot et helt annet Larvikslag på banen. De norske jentene lagde brudd defensivt og spilte med en helt annen intensitet fremover. Viborg slet med å sette ballen i mål bak Yasminee Gluic, som hadde flere fine redninger, og Emilie Christensen stod frem offensivt for hjemmelaget. 14 minutter ut i 2. omgang var Larvik kun to mål bak på stillingen 22-24, men Viborg holdt på ledelsen kampen ut og vant til slutt med tre mål. Dermed var den største tapsrekka i Larvik HKs historie et faktum med fem tap på rad. 

Larvik HK spiller sin neste kamp i EHF Cup mot russiske Kuban på bortebane 13. januar kl. 16.00. 

Mer om EHF Cup Kvinner

FAKTA
EHF Cup kvinner, gruppespill
Larvik HK – Viborg  28-31 (13-21) 
Boligmappa Arena 
Larviks målscorere: Emilie Christensen 8, Mari Molid 4, Hege Løken 4, Sara Möller 3, Maria Hjertner 3, Mari Finstad Bergum 2, Martine Wolff 2, June Andenæs 1, Mathilde Rivas Toft 1. 
Viborgs toppscorer: Line Haugsted 8. 
Utvisninger: Larvik HK 3x2 min, Viborg HK 4x2 min.