Emilie Christensen scoret åtte viktige mål for hjemmelaget.

Solid opphenting

Til tross for solid opphenting, endte det med tremålstap for Larvik HK i første gruppespillkamp i EHF Cup.

Larvik tapte 28-31 i årets første kamp i EHF Cup mot Viborg HK og rekruttlandslagsspiller Moa Högdahl. Sist lagene møttes var i kvartfinalen i samme cup i fjor og da gikk laget fra Danmark seirende ut i begge kampene. Etter en varierende høstsesong med sjokktap mot Sola i NM, seier mot Buducnost i Champions League og stortap mot Tertnes i Eliteserien, var det knyttet spenning til Larvik-jentenes første tellende kamp på nesten to måneder, og det ble en kamp med store kontraster.

Flere tekniske feil, skuddbom og svakt forsvars- og keeperspill, førte til at Viborg dro ifra tidlig i 1. omgang i Boligmappa Arena. Danskene scoret flere enkle mål i ankomstspillet mot et uetablert Larvik-forsvar, og uten førstekeeper Guro Rundbråten bakerst skortet det også på redninger. Larvik kom aldri inn i kampen og lagene gikk til pause på stillingen 13-21.

Etter hvilen var det derimot et helt annet Larvikslag på banen. De norske jentene lagde brudd defensivt og spilte med en helt annen intensitet fremover. Viborg slet med å sette ballen i mål bak Yasminee Gluic, som hadde flere fine redninger, og Emilie Christensen stod frem offensivt for hjemmelaget. 14 minutter ut i 2. omgang var Larvik kun to mål bak på stillingen 22-24, men Viborg holdt på ledelsen kampen ut og vant til slutt med tre mål. Dermed var den største tapsrekka i Larvik HKs historie et faktum med fem tap på rad.

Larvik HK spiller sin neste kamp i EHF Cup mot russiske Kuban på bortebane 13. januar kl. 16.00.