Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Alexander Blonz ble kåret til banens beste spiller mot Chile. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix
Alexander Blonz ble kåret til banens beste spiller mot Chile. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Norge dobbelt så gode

41-20 lød Håndballguttas seier over Chile på, da laget tok sin fjerde strake seier i VM.

Nå er det klart for en forrykende avslutning på gruppespillet. Torsdag får vi det skandinaviske derbyet mot danskene alle har sett frem til.

Chile kan bli det tredje laget som avanserer til hovedrunden fra Norges innledende gruppe.

Søramerikanerne sparte spillere til den avsluttende kampen mot Saudi-Arabia, der de med seier kan følge Norge og Danmark til hovedrunden. Det er de i posisjon til takket være den overraskende seieren over Østerrike.

Chile visste de kom til å tape for Norge, men scoret i kampens første angrep og tok faktisk ledelsen fire ganger før Norge overtok. Først sju minutter ut i kampen tok Norge ledelsen 5-4 ved Bjarte Myrhol.

Fra Norge lå under 3-4 snudde det til 9-4 før chilenerne scoret igjen. Ti minutter før pause var det ikke noen voldsom avstand mellom lagene. Norge ledet 13-9, men i de siste ti minuttene ble avstanden doblet. Ved sidebytte ledet Norge 21-12.

Magnus Jøndal hadde en føling i låret, som gjorde at Alexander Blonz startet på venstrekanten. Han fikk åtte fine scoringer og etter kampen ble han kåret til banens beste spiller.

I den andre omgangen var det kun snakk om å fullføre jobben og hvile sentrale spillere. Henrik Jakobsen og Harald Reinkind fikk blant annet spilletid mens Norge dro lenger og lenger fra Chile.

– Det er moro at gutta har det artig når de spiller. Det er moro å prestere, det snakket vi om på forhånd. Spillerne var konsentrerte og det var veldig bra gjennomført. Jeg er fornøyd med at det ble over 40 mål, uttellingsprosenten er bra, sa landslagssjef Christian Berge til TV3 etter kampen.

Norges siste innledende kamp spilles torsdag. Danmark–Norge starter kl. 20.15. Sendestart på TV3 er kl. 19.15.

FAKTA
VM menn, gruppespill
Norge–Chile 41-20 (21-12)
Boxen, Herning, Danmark
11 247 tilskuere
Målscorere Norge: Alexander C. Blonz 8, Espen Lie Hansen 5, Kristian Bjørnsen 4, Gøran Johannessen 4, Magnus Abelvik Rød 4, Sander Sagosen 3, Bjarte Myrhol 3, Kevin Gulliksen 3, Henrik Jakobsen 2, Christian O’Sullivan 2, Eivind Tangen 2, Magnus Gullerud 1.
Toppscorer Chile: Esteban Salinas 9.
Utvisninger: Norge 1x2 min, Chile 2x2 min.

Mer om Håndballgutta
Mer om mesterskapet på våre VM-sider  

Kristian Bjørnsen. Foto: Paul Fekjær

Alexander Blonz. Foto: Paul Fekjær

Kevin Gulliksen. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Henrik Jakobsen. Foto: Paul Fekjær

Bjarte Myrhol. Foto: Paul Fekjær

Magnus Rød. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Eivind Tangen. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix