11-målsscorer Magnus Jøndal. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Fantastisk innsats!

Håndballgutta vant 30-27 over Sverige etter fantastisk innsats i det som ble Magnus Jøndals store kamp.

Semifinalehåpet lever i beste velgående, selv om det fortsatt er noen regnestykker for at det skal gå veien. Vinner Norge over Ungarn og Danmark vinner over Sverige onsdag, er vi i semifinale.

Det var jevnt helt til de siste minuttene inn mot pause. Fra 14-14 satte Rød, Sagosen og Jøndal ballen i mål til norsk tremålsledelse til pause. Sistnevnte scoret sitt sjuende på like mange forsøk og hadde startet på en fantastisk håndballkamp for hans del.

– En sikker og trygg spiller å ha, sa ekspertkommentator Kristian Kjelling på TV3.

Etter pause gikk Norge opp i fem – og senere sju måls ledelse på 22-15 før svenskene begynte å knappe innpå. Det vekslet lenge mellom fire-fem måls ledelse. Norge trengte fem mål for at utfallet av kampen mellom våre nordiske naboer onsdag ikke skulle bety noe – så lenge vi vant over Ungarn.

Magnus Gullerud fikk sin tredje utvisning seks minutter før slutt da Sverige kom opp tre mål bak. I sluttminuttene var norsk seier ikke truet, men det ble ikke med de nødvendige fem. Isteden endte det 30-27 og tre måls seier.

– Det var godt med seier, vi var virkelig nedpå «stålet» nå. Guttene var slitne de siste 20 minuttene, sa Christian Berge til TV3 etter kampen.

Han synes det var en vanskelig kamp, men var imponert over innsatsen til Håndballgutta. Muligheten for å vinne med de nødvendige fem målene var der, men det bølget frem og tilbake. Han var vanvittig glad for å ha vunnet og roste gutta for en fantastisk innsats mot Sverige.

– Vi gjennomførte en veldig bra match, defensivt mye bedre enn det har vært tidligere, sa han til kanalen.

Nå må Norge vinne over Ungarn onsdag og samtidig håpe på etterfølgende dansk seier (eller ikke for stort tap) mot Sverige, da er Norge klar for semifinale!

Neste kamp: onsdag 23.1. Norge–Ungarn kl. 18.00. Semifinalene spilles i Hamburg 25.1. Bronsefinale og finale i Herning 27.1.

VM menn, hovedrunden
Sverige–Norge 27-30 (14-17)
Boxen, Herning, Danmark
11 600 tilskuere
Målscorere Norge: Magnus Jøndal 11, Sander Sagosen 7, Magnus Abelvik Rød 4, Kristian Bjørnsen 3, Christian O’Sullivan 3, Bjarte Myrhol 2.
Toppscorer Sverige: Hampus Wanne 5, Andreas Nilsson 5.
Utvisninger: Sverige 5x2 min, Norge 6x2 min.

Mer om Håndballgutta
Mer om mesterskapet på våre VM-sider

20190121-LMS-Bergerud,-Torbjørn-Foto-Lise-Åserud-NTB-scanpix.jpgTorbjørn Bergerud. Foto Lise Åserud NTB scanpix

20190121-LMS-Jøndal,-Magnus-3-Foto-Lise-Åserud-NTB-scanpix.jpgMagnus Jøndal gratuleres etter kampen. Foto Lise Åserud NTB scanpix

20190121-LMS-Rød,-Magnus-Foto-Lise-Åserud-NTB-scanpix.jpgMagnus Rød. Foto Lise Åserud NTB scanpix

20190121-LMS-Sagosen,-Sander-Foto-Lise-Åserud-NTB-scanpix.jpgSander Sagosen. Foto Lise Åserud NTB scanpix

20190121-LMS-Sverige-Norge-Foto-Lise-Åserud-NTB-scanpix.jpgDet var god stemning blant den norske fansen på tribunen. Foto Lise Åserud NTB scanpix