Alexander Blonz leverte en landslagsdebut av de helt sjeldne!

Debutant ble snakkisen

Nå vet alle hvem Alexander Blonz er. Debutanten briljerte da håndballgutta utklasset Nederland 36-29.

Trener Christian Berge valgte å spare mange nøkkelspillere i kampen mot Nederland. I tillegg måtte han unnvære Kent Robin Tønnesen, som brakk hånden da han traff hodet til Henrik Jakobsen i et skuddforsøk i Nadderud Arena fredag. Følgelig er Veszprem-proffen ute av VM, og Harald Reinkind erstatter ham. Kiel-spilleren slutter seg til troppen mandag.
Nederland har ikke slått Norge siden 1990. Av norske spillere på banen i Nordstrand Arena var bare Espen Christensen, Espen Lie Hansen og Magnus Jøndal født da. Men tafatt norsk forsvarsspill fikk nesten Nederland til å se ut som en VM-deltager. Det er de ikke. De har ikke vært med siden 1961.
- Vi kan ikke bare stå og blokkere, vi må frem å støte, befalte Berge i en time out. De oransje holdt følge til 9-9, kom under 10-13, men kom tilbake, og ved pause ledet Norge bare 16-15.
Da hadde også VM-troppens største overraskelse fått sjansen, han "ingen" visste hvem var. 18-åringen Alexander Blonz fra Viking grep muligheten med en gang. En kontringsball endte hos venstrevingen, som rullet ballen ut av hånden og over keeper. En lekkerbisken! Men det skulle vise seg at det bare var begynnelsen.
Annen omgang kom til å dreie seg ganske mye om Blonz. I sin første landskamp på banen scoret han seks mål på syv forsøk de siste 30 minuttene! Med syv totalt ble han norsk toppscorer, og rogalendingen stakk like godt av med bestemannspremien på det norske laget.
- Jeg var litt nervøs før det første skuddet, men da jeg fikk unnagjort det, var det bare en vanlig håndballkamp, sa den sindige tenåringen til TV 2 etter kampen. Lillesøster Emma satte i et hyl da hun ble intervjuet og fastslo veslevoksent: - Alexander fikk vist at Christian Berge gjorde rett da han tok ham ut.
Også Elverum-trener Michael Apelgren feiret nok med en ekstra falukorv lørdag kveld. Han har nemlig sikret seg Blonz neste sesong. Det ligger an til skuddoppvisning i Terningen.
Annen omgang bød på bedre norsk spill, og nederlenderne ble bare lenger og lenger bak. Forsvaret ble litt mer aggressivt, Espen Christensen reddet mer enn i første, og angrepet fløt bedre.
- Vi ser mer og mer konturene av et lag som spiller sammen. Etter mye nøling i første omgang, ble alt bedre i annen omgang, sa Christian Berge til TV 2 og berømmet Blonz.
- Bra! Han har en fantastisk kontringsstyrke og er uredd.
Betryggende innsats også av høyrebackene Magnus Abelvik Rød og Eivind Tangen når Tønnesen er borte. Rød scoret fem på fem forsøk, Tangen seks på ti. Og på høyrekanten står Kevin Gulliksen med seks mål på seks forsøk på de to siste landskampene. Det kunne vært flere, men lørdag ble han sultefôret på utspill. På motsatt side fikk Blonz den ene pasningen etter den andre av Espen Lie Hansen, som forlangte Pepsi Max i belønning!
VM-oppkjøringen avsluttes med kamp mot Brasil i samme arena søndag kveld.