Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Stine Bredal Oftedal
Stine Bredal Oftedal
Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Utklasset Ungarn

Stine Bredal Oftedal og de andre Håndballjentene ga svar på tiltale i EM og utklasset Ungarn 38-25.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge må vinne alle kampene i hovedrunden for å holde liv i semifinalehåpet, og det startet på aller beste måte mot Ungarn. Norge slapp inn kun ett mål de første ni minuttene. På 5-1 hadde ungarernes eneste mål kommet på sjumeterkast.

Camilla Herrem har kommet godt inn i troppen og briljerte med sine trickskudd. Malin Aune var igjen god på høyre kant og Heidi Løke var rå på linja, med sju mål på like mange skudd. Nest sist på brorparten av pasningene til Løke var Stine Bredal Oftedal, som virkelig var i sitt ess i denne kampen og ble kåret til banens beste spiller.

– Oftedals offensive spill var oppløftende og viktig for Norge. Vi må få med oss det i resten av mesterskapet nå, sa ekspertkommentator Geir Oustorp på TV 3 etter kampen.

Til samme kanal skrøt Thorir Hergeirsson av spillerrådet med Oftedal, Katrine Lunde og tillitsvalgt Kari Brattset, som gikk foran i snuoperasjonen etter Romania-kampen.

Norge ledet på det meste med sju mål i 1. omgang. Det var også situasjonen til pause, da Norge førte 19-12. Linn Jørum Sulland sendte Norge ti mål foran på 24-14 fra sjumetersmerket, og derfra ble det til slutt 13 måls differanse og norsk seier 38-25.

Sanna Solberg teipet venstre tommel underveis i kampen. Forhåpentlig blir den bedre når jentene nå har kampfri til tirsdag, og deretter to kamper på ett døgn. I mellomtiden må andre resultater gå Norges vei, blant annet vil rumensk seier søndag mot Nederland passe Norge veldig godt.

Neste kamper i hovedrunden:
11.12. Nederland–Norge kl. 21.00
12.12. Spania–Norge kl. 15.45  

FAKTA
EM kvinner, hovedrunden
Ungarn–Norge
Palais de sports Jean Weille, Nancy, Frankrike
2180 tilskuere 
Norges målscorere: Heidi Løke 7, Stine Bredal Oftedal 6, Camilla Herrem 6 , Linn Jørum Sulland 5, Henny Ella Reistad 4, Veronica Egebakken Kristiansen 4, Emilie Hegh Arntzen 2, Malin Aune 3, Kari Brattset 1.
Toppscorer Ungarn: Gabriella Toth 6.
Utvisninger:
 Ungarn 4x2 min., Norge 5x2 min.

Mesterskapets hjemmeside
Mer om håndballjentene


Jubel i den norske leiren etter storseieren over Ungarn. Foto ©Kolektiff

Katrine Lunde. Foto ©Kolektiff

Heidi Løke. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Camilla Herrem. Foto ©Kolektiff