Stine Bredal Oftedal

Utklasset Ungarn

Stine Bredal Oftedal og de andre Håndballjentene ga svar på tiltale i EM og utklasset Ungarn 38-25.

Norge må vinne alle kampene i hovedrunden for å holde liv i semifinalehåpet, og det startet på aller beste måte mot Ungarn. Norge slapp inn kun ett mål de første ni minuttene. På 5-1 hadde ungarernes eneste mål kommet på sjumeterkast.

Camilla Herrem har kommet godt inn i troppen og briljerte med sine trickskudd. Malin Aune var igjen god på høyre kant og Heidi Løke var rå på linja, med sju mål på like mange skudd. Nest sist på brorparten av pasningene til Løke var Stine Bredal Oftedal, som virkelig var i sitt ess i denne kampen og ble kåret til banens beste spiller.

– Oftedals offensive spill var oppløftende og viktig for Norge. Vi må få med oss det i resten av mesterskapet nå, sa ekspertkommentator Geir Oustorp på TV 3 etter kampen.

Til samme kanal skrøt Thorir Hergeirsson av spillerrådet med Oftedal, Katrine Lunde og tillitsvalgt Kari Brattset, som gikk foran i snuoperasjonen etter Romania-kampen.

Norge ledet på det meste med sju mål i 1. omgang. Det var også situasjonen til pause, da Norge førte 19-12. Linn Jørum Sulland sendte Norge ti mål foran på 24-14 fra sjumetersmerket, og derfra ble det til slutt 13 måls differanse og norsk seier 38-25.

Sanna Solberg teipet venstre tommel underveis i kampen. Forhåpentlig blir den bedre når jentene nå har kampfri til tirsdag, og deretter to kamper på ett døgn. I mellomtiden må andre resultater gå Norges vei, blant annet vil rumensk seier søndag mot Nederland passe Norge veldig godt.