Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20181229-NM-kvinner-Vipers-jubel.jpg
Vipers kunne juble for sin andre strake NM-seier etter seksmålsseier mot Storhamar
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Nytt NM-gull til Vipers

Etter å ha fått smaken på NM-gull med seier over Stabæk i fjor, fulgte Vipers opp med å slå Storhamar i år.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar er blitt utklasset i de fire siste møtene med Vipers - blant annet med 11 mål i seriekampen på hjemmebane i høst. Derfor hadde hedmarkingene tunge ambisjoner om å bite bedre fra seg i klubbens første NM-finale. Lenge gikk det bra, men Vipers - med seks landslagsspillere (den syvende, Malin Aune, var skadet) - viste seg etter hvert noen hakk sterkere og vant 31-25. 

Vipers satset på å demme opp for innspill til Heidi Løke, og det var innimellom  umulig å få inn så mye som en tannpirker på Vipers seksmeter.

- Det var som forventet. Pakker de inn meg, blir det bedre plass til skytterne. Jeg trenger ikke å score, bare vi vinner - men nå gjorde vi ikke det da. Det raknet litt mot slutten av første omgang, oppsummerte Løke.

Med med mye oppmerksomhet rundt Løke slapp de andre Storhamar-jentene bedre til, og etter drøye 13 minutter ledet hedmarkingene 6-4.
Etter hvert fikk Katrine Lunde fyrt opp refleksene - godt hjulpet av et forsvar som økte aggressiviteten - og da ble det tungt for Storhamar, som hadde dårlig treffprosent. 
Med 14-9 til pause regnet nok de fleste med at sørlandsmakrellen lå i panna, men Betina Riegelhuth ville det annerledes. Etter å ha bommet på alt i første omgang, knallet hun inn fire kjappe, og plutselig ledet Vipers bare 16-15.
Spenningen holdt seg til halvveis i annen omgang. Da dro Vipers opp i 28-20. Men så begynte sørlendingene å surre, og Storhamar scoret fem på rad. To minutter før slutt roet Marta Tomac nervene til de tilreisende, rosa Vipers-supporterne da hun gjorde 29-25 og punkterte finalen.

- Med fem mål til pause hadde jeg trodd vi skulle få en greiere annenomgang. Det var ikke festhåndball vi leverte, men det holdt til seier, oppsummerte Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad, som var svært irritert flere ganger i sluttminuttene.

- Jeg blir det når det som blir sagt i time out ikke følges opp.

Storhamar-trener Arne Senstad skapte kaos i Vipers' angrep da han la om til 4-2-forsvar mot slutten, men avviste at det burde vært gjort tidligere.

- Vipers har motspill mot sånt. Det er en taktikk som passer best i en hektisk innspurt, sa Senstad, som lover at laget hans skal bli mye bedre utover vinteren. Første sjanse til å vise det blir allerede første helg på nyåret når Bietigheim kommer på besøk i EHF-cupen.

Også Erna Solberg var på NM-finalene.

- Overbevisende spill av Vipers, men de fikk god motstand av Storhamar. En god kamp å se på, lød statsministerens oppsummering.

FAKTA
NM-finale kvinner        

Vipers-Storhamar 31-25 (14-9)
5127 tilskuere
Mål Vipers: Jeanett Kristiansen 5, Hanna Yttereng 5, Henny Ella Reistad 4, Silje Waade 4, Karoline Olsen 3, Linn Jørum Sulland 3, Vilde Jonassen 3, Emilie Hegh Arntzen 2, Marta Tomac 2.
Mål Storhamar: Betina Riegelhuth 7, Tonje Enkerud 5, Elise Skinnehaugen 3, Kristin Venn 3, Guro Nestaker 2, Heidi Løke 2, Mia Solberg Svele 1, Malene Aambakk 1, Gabriella Juhasz 1.
Utvisninger: Vipers 4x2 minutter og rødt kort (Sulland) - Storhamar 1x2. 

Mer om NM-finalene

 20181229-NM-kvinner-Riegelhuth,-Betina.jpgErik Langerud fra NHF overrekkere 2. premien til Storhamars Betina Riegelhuth. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20181229-NM-kvinner-Storhamar,-Enkerud,-Tonje.jpgTonje Enkerud. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20181229-NM-kvinner-Storhamar,-Løke,-Heidi.jpgSilje Waade mot Heidi Løke. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20181229-NM-kvinner-Storhamar,-Nestaker,-Guro.jpgGuro Nestaker. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20181229-NM-kvinner-Vipers-2-Yttereng,-Hanna.jpgHanna Yttereng. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Vipers jubler for ny NM-tittel
Foto: Svein André Svendsen/NHF

20181229-NM-kvinner-Vipers-Kriatiansen,-JEanett.jpgJeanett Egebakken Kristiansen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20181229-NM-kvinner-Vipers-Kristianse,-Reistad.jpgJeanett Kristiansen (t.v.) og Henny Ella Reistad. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20181229-NM-kvinner-Vipers-norgesmester.jpg
Foto: Svein André Svendsen/NHF