Emile Hegh Arntzen var strålende i angrep i første omgang.

Norsk smell i EM

Norge fikk ikke forsvarsspillet til å stemme og gikk på ettermålstap mot Tyskland i EM-åpningen i Frankrike.

- Hvis vi skal slå Norge, har vi den beste sjansen i en åpningskamp, sa Tysklands nye trener, Henk Groener, før EM-starten i Brest.

Det virket som en god vurdering fra mannen som bygde opp det nederlanske damelandslaget. Som i VM 2011 greide Tyskland å slå Norge i en åpningskamp. (Så kom Norge tilbake og ble verdensmestere, mens Tyskland ble uten medalje.) Det ble 33-32 i en thriller som ikke var avgjort før Marit Røsberg Jacobsen misset fra høyrekanten i det siste angrepet.

De norske jentene fikk merke at det ikke er uten grunn at åpningskamper er fryktet. Trener Thorir Hergeirsson hadde på forhånd advart mot de tyske kontringene, men likevel greide ikke jentene hans å demme opp. Hele åtte av de 15 tyske målene før pause kom i kontrings- eller ankomstfasen.

Etter snaut ti minutter var Norge oppe i 6-4, men de som trodde at det skulle bli starten på å sage av motstanderen tok feil. Heller ikke på 11-8 greide Norge få et varig overtak. Tyskerne scoret tre på rad mot et norsk forsvar som ikke greide å organisere seg.

Pausepraten resulterte ikke i noen særlig endringer - annet enn at Katrine Lunde kom inn for Silje Solberg i mål. De norske jentene fortsatte å slite i forsvar. Angrepet var bedre, men det ble likevel gjort for mange dårlige vurderinger.

- Det ser ut som om vi er inne i kampens siste minutt hver gang vi er i angrep, sa Hergeirsson i en tysk time out kvarteret før slutt. Den meldingen hjalp litt, men de tekniske feilene ble likevel mange. Dog var 19-åringen Henny Ella Reistad et lyspunkt da hun kom inn i sluttfasen og scoret to mål på tre forsøk.

Fire minutter før slutt kom Norge foran med 31-30, men tyskerne svarte og snudde tilbake til 33-32. Dermed snublet Norge i jakten på sin 12. strake EM-seier.

Heidi Løke scoret fem mål på like mange forsøk og ble kåret til Norges beste - uten at det gledet henne særlig mye. Også Hergeirsson sto med rynker i pannen etter kampen.

- Jeg sitter med følelsen av at vi kom med alle overraskelsene - men i feil retning. Alt vi hadde forventet, det kom. Jeg følte at vi hadde mer å gå på. Det var en rar kamp fra vår side, sa landslagssjefen på TV3.