Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Gaupa skal hete Winni.
Gaupa skal hete Winni.
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Maskoten har fått navn

Maskoten for EM 2020 i Norge, Sverige og Østerrike har fått navn. Den skal hete Winni.

Fans fra hele Europa har kommet med forslag til hva maskoten skal hete, og nå har en sammensatt jury fra de tre forbundene endelig bestemt seg. Gaupa får dermed navnet Winni.

Blant forslagene var det flere grunner til at Winni sto frem. Winni kan tolkes som en kortform av det engelske ordet for seier, victory. Slagordet for mesterskapet er Dream. Win. Remember. Maskotens navn kan være utledet fra Win, så det passer også godt.

To personer har foreslått dette navnet uavhengig av hverandre og vil bli kontaktet i løpet av de kommende dagene. De blir VIP-gjester på en selvvalgt kamp, der de også får møte maskoten.

Krister Bergström, administrerende direktør i Handbolls-EM 2020, synes fansen virkelig er fantastiske. Svenske fans foreslo en mengde gode navn og det var vanskelig for juryen å velge blant alle innkommende forslag. Kun ett navn kan vinne og det er et godt navn.

Bernd Rabenseifner, generalsekretær i det østerrikske forbundet, sier at de i nesten to uker fulgte med på en spennende og interaktiv prosess gjennom hele Europa. Utvelgelsesprosessen var tilsvarende vanskelig, men det var også målet. Vi er glad for å ha funnet ikke bare et fengende og passende navn, men også at forslaget ble bestemt via det europeiske håndballsamfunnet.

Kia Haftorn Otnes, prosjektleder for EM 2020 i Norge, sier at med over 200 forslag fra Norge alene var vi positivt overrasket over mengden supportere som deltok i konkurransen. De to vinnerne kan være stolte over kreativiteten sin for å finne et flott navn til maskoten. Winni kommer til å være til stede på flere kamper i Norge i tiden frem mot mesterskapet, og vi ser frem til å få Winni til å hjelpe oss til å skape en flott atmosfære for tilskuerne på kampene og i det kommende mesterskapet.

Mer om EM 2020