Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Om profflivet i Frankrike

Espen Lie Hansen innrømmer at ikke alt er som i Norge: - Savner tacokrydder og Krokanrull.

Espen Lie Hansen stortrives i Nantes, men innrømmer at ikke alt er som i Norge. Derfor må han få forsyninger av både tacokrydder og Krokanrull. Vi har møtt landslagsstjernen i Frankrike!


Hva er det beste med å være håndballspiller i Frankrike?

For det første så er det en god liga, med veldig mange bra lag. I tillegg er det masse god mat i Frankrike, og været her er litt bedre enn i Norge til tider. I tillegg trives jeg veldig godt her. Jeg spilte i Dunkerque for fire år siden, så jeg visste litt hva jeg kom til da jeg flyttet nedover til Frankrike. Ligaen har egentlig bare blitt enda bedre siden jeg var her sist, og det er absolutt en av de beste ligaene i verden. 

Snakker du Fransk?

Njaaa... Vi har jo kamper hele tiden så jeg rekker aldri å lære meg fransk sånn ordentlig. Nå, når vi er i Champions League spiller vi kamp hver tredje dag, og da er det vanskelig å få det til, men hvis jeg forlenger kontrakten min med Nantes skal jeg gå inn for å lære meg språket ordentlig. Jeg skjønner jo en del, og kan prate litt. Vi kommuniserer for det meste på fransk på laget også, så jeg kan alle håndballutrykkene – det kommer fort.

 Hva gjør du når du ikke trener?

Når jeg ikke trener prøver jeg å spille så mye golf som mulig. Ellers så ser jeg på film og serier, og prøver å få tiden til å gå. Kort forklart så har man som håndballspiller mye fritid, men lite frihet. Man kan ikke gjøre så mye, eller reise bort fordi vi spiller ofte og har treninger hver dag.

 Hvor ofte får du reise hjem?

Veldig sjeldent. Jeg får som regel reise hjem til jul eller om sommeren. Og når vi har samlinger med landslaget da, men utover det blir det dessverre ikke tid til det på grunn av alle kampene vi spiller.

 Savner du norsk mat?

Ja, det er jo helt klart noen ting jeg savner. Når jeg får besøk fra Norge, får jeg besøket til å ta med tacokrydder til meg. Eller så kjøper jeg det når jeg er i Norge. Tacokrydderet her i Frankrike er ikke det samme! Brunost har jeg også i kjøleskapet faktisk! Krokanrull må jeg også ha. Det er meg og pensjonistene det, hehe..

 Blir du kjent igjen på gata?

Jeg bor midt i byen i Nantes, og hvis jeg går forbi noen som er håndballinteresserte så hender det at de roper «Heia Nantes» etter meg, men det er ikke sånn at jeg må gjemme meg når jeg går rundt altså! I Norge så hender det jo at noen vil ta bilder med meg, men det er aldri plagsomt. Jeg synes det bare er hyggelig.

 Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?

Jeg tipper at jeg hadde vært håndverker kanskje.. Ikke for å snikskyte men jeg føler selv at jeg er ganske handy. Jeg synes det er gøy å finne smarte løsninger i et rom. Jeg har jo bodd i mange land, og flyttet mye, og jeg har alltid vært nøye på hvordan leilighetene mine har sett ut. Sånt er viktig for meg, og så synes jeg det er veldig gøy! Jeg vurderte faktisk å velge håndverkerlinje, men så ble det håndball isteden da. Jeg har hatt lyst til å bli brannmann også egentlig. Jeg måtte nok hatt et yrke hvor det skjer litt.

 Hvem er ditt forbilde på håndballbanen?

Når jeg var litt yngre så jeg spesielt opp til Frode Hagen fra Svelvik. Det var kult at en fra nærmiljøet spilte på landslaget og ikke minst i Barcelona og Kiel. I tillegg så spilte han på samme plass som meg på banen, noe som gjorde at det ble litt ekstra kult å ha han som forbilde.

 Hva er ditt beste minne fra mange år som håndballspiller?

Til tross for at vi ikke vant, så må det nok være når vi spilte Champions League finalen i fjor. Det var stort!

Et annet minne som jeg husker før proffkarrieren var når jeg spilte på juniorlaget til Drammen. Vi var en kompisgjeng som spilte sammen, og vi vant alt mulig! Vi tapte ikke en kamp på en sesong omtrent. Det var utrolig gøy! 

 Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud

Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud

Det å ta VM sølv med landslaget er også et stort minne som Espen trekker frem. I januar står et nytt verdensmesterskap for tur, og håndballgutta har de siste årene bevist at de er aktuelle medaljekandidater.

Husk at du kan se Espen og resten av Håndballgutta teste formen før VM, når de spiller Gjensidige Cup i Oslo i januar. Les mer om hvordan du kan skaffe deg billetter her