20181229 NM J20 finale-06.JPG
Marie Kristine Rokkones Hansen jubler over seier i sin første NM-finale. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Vant spennende finale

Byåsen vant lørdagens første NM-finale i Oslo Spektrum 28-24 over Sola i en kamp som ble unødig spennende.

Byåsen satte fart fra start og ledet med sju mål ved sidebytte. Istedenfor at kampen var kjørt brukte Sola kun ti minutter på å ta igjen fem mål, og sakte, men sikkert jevnet det seg ut. Seks minutter før slutt var lagene likt, men da våknet Byåsen og klarte å ta hjem seieren.

– Det var en berg- og dalbane, veldig spennende og så deilig å sette de siste målene og vinne kampen, det var helt fantastisk! Det betyr så mye, jeg ble rørt etterpå, sier Marie Kristine Rokkones Hansen.

Hun spiller sin første sesong i Byåsen og ble likegodt toppscorer i finalen.

Dette var Byåsens 15. juniorfinale. To av jentene har vært med på NM-finale før, men for de fleste var dette en ny opplevelse.

– Sola var store favoritter, men vi spilte på fart og tempo og var tøffe i forsvar. Det lykkes vi med i 1. omgang. Da sprang vi over dem, men så ble vi litt nervøse etter pause og roet ned tempoet. Det profilerte Sola på, for det mestret vi ikke. Det tok tydeligvis et par-og-tyve minutter før vi fant ut det, men så avsluttet vi bra, sier trener Roger Kvannli.

Han ledet Byåsen i junior-finalen selv om han mistet trenerjobben, men dette ble avskjedskampen. Han fikk avslutte med stil og gull rundt halsen.

Sola tapte NM-finalen også forrige sesong og hadde nok håpet på revansj mot trønderne

NM-finale J20
Byåsen–Sola 28-24 (17-10)
Oslo Spektrum
657 tilskuere
Mål Byåsen:
Marie Kristine Rokkones Hansen 9, Tuva Ulsaker Høve 5 (1), Anna Huse 4, Kristin Loraas Eiriksson 4, Julie Bøe Jacobsen 3 (1), Ane Bagøien Hjulstad 2, Maria Kvannli 1.
Mål Sola: Kristiane Knutsen 8, Line Ellertsen 6 (1), Martha Barka 4, Kristina Sirum Novak 3, Ella Tvedt Hoven 2, Kaja Horst Haugseng 1.
Utvisninger: Byåsen 4x2 min., Sola 3x2 min.

Mer om NM Junior

20181229 NM J20 finale-01.JPG
Julie Bøe Jacobsen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20181229 NM J20 finale-02.JPGMaria Kvannli. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20181229 NM J20 finale-03.JPGKristina Sirum Novak. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20181229 NM J20 finale-04.JPGLine Ellertsen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20181229 NM J20 finale-05.JPGKristiane Knutsen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20181229 NM J20 finale-07.JPGJulie Bøe Jacobsen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20181229 NM J20 finale-08.JPGFoto: Svein André Svendsen/NHF

20181229 NM J20 finale-09.JPG
Seierspokalen delt ut av NHFs generalsekretær Erik Langerud. Foto: Svein André Svendsen/NHF