Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Malin Aune var en av få norske spillere som kom opp mot sitt beste. :
Malin Aune var en av få norske spillere som kom opp mot sitt beste. :
Foto: ©Kolektiff

Blytung vei videre i EM

Håndballjentenes mulighet for EM-semifinale blir svært vrien etter at laget ble utklasset 31-23 av Romania.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges plan var å få den rumenske strategen Cristina Neagu sur, men EMs toppscorer gjennom tidene har sjelden vært blidere. Hun fikk herje som hun ville. Sammen med keeper Dumanska (44 prosent redninger) og linjegiganten Crina-Elena Pintea (1,92) sørget hun for at Norge gikk på sitt største tap mot Romania i dette årtusen.

- Vi skulle slå henne litt på armen og forstyrre henne, men hun var rett og slett for god, sa Veronica Kristiansen om Neagu, som tre ganger er blitt kåret til verdens beste. Mot Norge så det ut som 30-åringen med over 700 landslagsmål hadde lyst på tittel nummer fire.

Norge trodde at forsvaret var reparert etter at laget mandag påførte Tsjekkia lagets største EM-tap noen gang (31-17), men i går var det defensive på samme nivå som mot Tyskland i åpningskampen. Det vil si under båten, for ikke å si Helge Ingstad.

- Det var ujevnt forsvar/målvakt, og Silje (Solberg) fikk ingen lett jobb, analyserte Thorir Hergeirsson på TV 3 etter kampen. 

Solberg toppet keeperstatistikken med 45 i redningsprosent før kampen, men stoppet bare én ball før hun ble byttet ut med Katrine Lunde etter et snaut kvarter. Norge hang med til 8-8. Deretter begynte de norske jentene å misse ikke bare i forsvar, men også i angrep. Dermed ble det stygge 12-18 til pause.

Norge startet med to scoringer på rad etter pause. Med fire minus var det et nytt håp, men så kom tre miss på rad - og resten ble en rumensk fest.

- Vi har litt å jobbe med. Det blir misforståelser, og vi mister kanskje også litt konsentrasjonen. Romania kommer i gode skuddposisjoner, og vi blir stressa. Men det var noe positivt, og det får vi ta med videre, sa Hergeirsson. Lagkaptein Stine Bredal Oftedal var meget kritisk til seg selv og eget lag.

- Vi får det ikke til i det hele tatt, klarer ikke å stoppe dem. De får spille sitt spill, sa Györ-jenta, som måtte nøye seg med én scoring. 

Noen norske lyspunkter? Ja, Malin Aune er blitt en høyrekant i verdensklasse, og Veronica Kristiansen var lenge bra - men avsluttet med tre bom. 

Katrine Lunde kom opp i anstendige 30 prosent, men kvelden tilhørte keeperen på motsatt banehalvdel, Dumanska, som ble kåret til banens beste.

Nå går Norge til hovedrunden med null poeng og ni minusmål. I den puljen har Romania og Nederland fire poeng. Norge må vinne alle sine tre neste, men det er ikke sikkert det er nok. Trolig må vi ha hjelp av andre.

- Jeg er ikke så opptatt av hvem vi skal møte, men at nå må Norge finne seg selv, kommenterte TV3s ekspert, Larvik-trener Geir Oustorp.

Kampene i hovedrunden:
7.12. Ungarn-Norge kl. 21.00
11.12. Nederland-Norge kl. 21.00
12.12. Spania-Norge kl. 15.45  

FAKTA
EM kvinner
Norge-Romania 23-31 (12-18)
Brest Arena, Frankrike
4000 tilskuere
Norges målscorere: Malin Aune 5, Veronica Kristiansen 5, Linn Jørum Sulland 4, Kari Brattset 3, Stine Bredal Oftedal 1, Sanna Solberg 1, Emilie Hegh Arntzen 1, Heidi Løke 1, Camilla Herrem 1, Henny Ella Reistad 1.
Toppscorer Romania: Cristina Neagu 11
Utvisninger: Begge lag 1x2 minutter. 

Mesterskapets hjemmeside
Mer om håndballjentene

Kari Brattset. Foto ©Kolektiff

Camilla Herrem var tilbake på banen for Norge. Foto ©Kolektiff

Stine B.Oftedal. Foto ©Kolektiff

Silje Solberg. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix