Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20180923-Elverum-Apelgren,-Michael2.jpg
Michael Apelgren.
Foto: NTB Scanpix

– Fantastiske opplevelser

Elverum-trener Michael Apelgren er meget fornøy med Champions League-høsten, men også med norsk håndball.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter endt gruppespill var Elverum kun ett poeng bak Dinamo Bucuresti og Orlen Wisla Plock, som gikk videre til utslagskamper fra gruppe C og D i Champions League.

– Først og fremst har det vært veldig morsomt. Det har vært noen fantastiske opplevelser å dele med denne gjengen. Vi er veldig stolte over at vi faktisk er litt skuffet over at vi ikke gikk videre. Det er litt både og. Det er kult at vi har satt oss i en posisjon som det laget som må beseires for å gå videre, sier den karismatiske svenske treneren.

Ny poengrekord

– I år satte vi ny poengrekord og var kun ett poeng fra avansement. Det er en flott prestasjon vi klarer samtidig som vi utvikler klubben og går gjennom en foryngelsesprosess. Det er vi veldig stolte over. I den prosessen er det vanskelig å vite hva som er de riktige avgjørelsene. Vi tror det er rett vei for klubben og poengfangsten i Champions League ga oss rett i det. Så gjenstår det å se om vi kan vinne titler i Norge med et yngre lag. Det er utfordrende når man ikke har den samme rutinen, men samtidig har de unge utviklet seg og fått fin rutine gjennom de internasjonale kampene. Det er gøy å se at vi er på rett vei som lag, sier han.

Nå blir NM-finalen neste oppgave for Elverum. Kanskje det også blir en veldig jevn kamper, slik flere av høstens internasjonale oppgjør har blitt.

– Det var et par heftige opplevelser. Vi har brakt videre vinnerkulturen i klubben og det kom godt til syne i de jevne kampene. Noe er flaks, men har man flaks over tid er det ikke bare tilfeldigheter. Målsettingen er å gjøre det bedre neste gang, men det blir tøft i det hele tatt å komme i posisjon til å spille i Champions League. Jeg synes det er gøy at det er så vanskelig å komme til Champions League fordi det er så mange lag i Norge som har samme målsetting. Det er veldig bra for norsk håndball. Det skal være en stor utfordring å klare å ta seg til Champions League. Vi må jo også utvikle oss videre, sier Apelgren.

Belastningen er stor

Neste mål er å vinne NM-finalen. Han synes belastningen med spill i Champions League er stor, og det lider innsatsen i NM litt under. To kamper i uka med mye reising tar på, så han er glad for at laget har klart å ta seg helt til cupfinalen. Like jevnt som i flere av Champions League-kampene ble det i NM-kvartfinalen mot Kolstad, da Elverum lå under i sluttsekundene, men klarte å sikre ekstraomganger som ga seier.

– Det som er så kult med norsk håndball akkurat nå er at vi i Elverum gjør det bedre enn noensinne, men likevel er vi absolutt ikke bedre enn de andre lagene i Norge. Det viser at norsk klubbhåndball er på vei fremover hele tiden og at alle lagene blir bedre. Det er veldig positivt, synes han.

Champions League menn