Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20181007_Sagosen,-Sander_640x360web_fotoSveinAndreSvendsen_NHF.jpg
Sander Sagosen. Foto: Svein André Svendsen/NHF
Foto: Svein André Svendsen/NHF

– Aldri vært bedre

Nå gleder verdens beste Sander Sagosen seg til VM i januar. Men først: julehygge med familien i Norge.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

23-åringen har akkurat lagt bak seg et maratonår på håndballbanen. Det startet med EM i Kroatia i januar, fortsatte med sesonginnspurt for klubblaget Paris Saint-Germain, og høsten har vært fullstappet med kamper den også.

Og det har gått bra. Meget bra. Både for klubb, landslag og spilleren selv.

Den tydeligste bekreftelsen kom tirsdag kveld (18. desember), da Sander Sagosen ble kåret til Årets håndballspiller i verden 2018 av handball-planet.com.

– Det å få en sånn pris er jo en barnedrøm jeg har jobbet mot i mange år. Så det er rett og slett veldig stas, og det er mange som skal ha æren for den prisen sammen med meg, sier Sagosen til handball.no.  

– Bedre på alt
Den siste kampen i 2018 skal Sander spille borte mot Nantes torsdag (20. desember). Når vi ber ham oppsummere året, svarer han slik:

– Det har vært hektisk, med masse kamper. Masse tøffe kamper. Det startet med en januar der det ikke gikk den veien vi ville i EM. Det ble et litt halvveis mesterskap ut fra forventningene. Men jeg fikk oppleve masse med Paris, og vant tre titler der, og vi spilte Final Four, selv om det heller ikke gikk den veien vi ville. Men det var mye god læring også der, sier Sagosen.

– Hva vil du si du har utviklet sammenliknet med for ett år siden?

– Jeg vil si jeg er bedre på alt. Jeg har tatt nye steg både fysisk og mentalt, jeg er blitt ett år eldre og mer rutinert. Jeg har stått i avgjørende situasjoner flere ganger. Så jeg er blitt bedre på alt, og har vel egentlig aldri vært i bedre form enn det jeg er nå. Jeg føler at jeg tar nye steg hele tida.  

Håper på VM-medalje i januar 
Nå venter juleferie, før det blir landslagsaction omtrent fra det øyeblikket nyttårsrakettene treffer bakken. Norge skal først ut i Gjensidige Cup mot Island (3. januar), Nederland (5. januar) og Brasil (6. januar) i Oslo – billettinformasjon finner du her – før turen går til Danmark og Herning. Norges første VM-kamp spilles mot Tunisia 11. januar.

– Det ble sølv sist vi spilte VM. Hva kan det norske folk forvente denne gangen?

– Dere kan forvente et ekstremt tøft og morsomt mesterskap, med masse god håndball, og forhåpentlig norsk medalje. Vi vet det er lang vei dit, og det er vanskelig, men det er det vi går for, svarer 23-åringen.  

Jul med familien 
Men først skal verdens beste håndballspiller feire en etterlengtet, trøndersk jul. 
– Jeg ser frem til å være med familien og slappe av og nyte noen dager der håndballen ikke trenger å stå øverst på agendaen, men der jeg bare skal være med de menneskene jeg er glad i.

– Hva er god jul for deg?

– Det er pinnekjøtt, det er kålrabistappe, det er en lillebror og en lillesøster som er fornøyd - og mor og far som smiler. Det er det beste jeg vet.