Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Henrikke Kjølholdt ble toppscorer. Foto: Svein André Svendsen/NHF
Henrikke Kjølholdt ble toppscorer. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Testet offensivt forsvar

Juniorjentene (LK00) tapte 26-31 i den første av to kamper mot Spania fredag kveld.

Juniorjentene (LK00) tapte 26-31 i den første av to kamper mot Spania fredag kveld.

– Vi startet 1. omgang med 3:2:1-forsvar, som er ganske nytt for oss. I tillegg hadde vi en del nye konstellasjoner i forsvaret. Vi ønsker å øve litt på det. Det gjorde av vi kom litt bakpå i 1. omgang. Vi manglet litt aggressivitet, som er grunnleggende i et slik forsvar, forteller Sissel Nygård Pedersen i trenerteamet til handball.no.

Gode redninger fra Eli Skogstrand gjorde at de norske jentene likevel klarte å henge med Spania til pause. Spanjolene ledet 13-10 halvveis.

– I starten av 2. omgang ble vi litt for passive, men det bedret seg etter at vi la om forsvaret til 6:0 og da ble det en mer vant forsvarsoppstilling for de norske jentene. Da klarte vi å hente oss litt inn igjen i kampen, selv om de ikke klarte å hente det opp, sier hun.

Lagene møtes igjen lørdag. Da ønsker Juniorjentene å fortsette å jobbe bra. Spania er et godt lag, som Norge tapte for i VM i sommer. Nå satser jentene på revansj lørdag.

FAKTA
Landskamp kvinner junior
Spania–Norge 31-26 (13-10)
Leganés, Madrid, Spania
Mål Norge:
Henrikke Hauge Kjølholdt, Fyllingen 5, Marte Sirén Figenschau, Larvik 4, Rikke Larsen Øyerhamn, Tertnes 3, Christine Karlsen Alver, Fana 3, Tiril Solumsmoen Mørch, Gjerpen 2, Line Homdrom Rusten, Grane 2, Aurora Hatle, Fana 2, Thale Rushfeldt Deila, Fredrikstad 1, Live Rushfeldt Deila, Skrim 1, Kristina Sirum Novak, Sola 1, Marie Rokkones Hansen, Byåsen 1, Ane Cecilie Høgset, Aker 1. Øvrige norske spillere: Eli Smørgrav Skogstrand, Sandefjord, Tuva Ulsaker Høve, Byåsen, Vilde Tornes Finneide, Stabæk, Andrea Holm Aune, Charlottenlund, Lorin Sendi, Oppsal, Kristine Hårtveit Thomassen, Randesund.
Toppscorer Spania: Yadira Morales Rogriguez 5.
Utvisninger: Spania 1x2 min., Norge 3x2 min.

Mer om Juniorjentene (LK00)