Regjerende Norgesmester Vipers er klar for ny NM-finale. Foto: Terje Refsnes

Storhamar møter Vipers

Storhamar og Vipers møtes i NM-finalen. Onsdag vant de sine semifinaler med klar margin.

Først ut var Storhamar, som fikk besøk av Fredrikstad. Hamar-laget har aldri vært i NM-finalen tidligere, og gikk ut i hundre mot Fredrikstad. Etter ni minutter ledet hjemmelaget 7-0 før gjestene fikk kampens første scoring.

Til pause hadde Heidi Løke scoret sju mål på ni skudd og var alene foran Fredrikstad, som scoret seks mål den første halvtimen. Storhamar ledet 17-6 halvveis og vant til slutt 29-21.

Deretter var det Vipers’ tur, i den TV 2 Sport 2-sendte kampen mot Sola, som hadde beseiret både Larvik og Oppsal hjemme i Åsenhallen på vei til semifinalen. Sola holdt følge lenge mot gjestene, som dagen før hadde fått seks av sine spillere i EM-troppen.

Like etter sidebytte var Sola kun to mål bak på stillingen 15-17, men så ble avstanden stadig større. Til slutt kunne Vipers juble for sin tredje NM-finale etter seier 31-26.

NM-finalene spilles 29. desember i Oslo Spektrum.