Tonje R. Berglie og Ingvild Bakkerud i forrige møte mellom Larvik og Odense

Nytt Larvik-tap

Larvik HK løftet seg godt fra hjemmemøtet mot Odense, men ikke nok til poeng.

I søndagens kamp i Champions League i Odense mellom Odense HC og Larvik HK fikk Larvik tidvis vist seg fra en langt bedre side enn de gjorde da lagene møttes i Larvik for kort tid tilbake (19. oktober, der Odense HC vant 33-25).

Førsteomgangen startet bra, og Larvik hadde initiativet. Men utover i omgangen måtte den store heiagjengen fra Larvik, som hadde tatt veien til Odense, se at hjemmelaget klarte å komme seg inn igjen. Til pause var det dog Larvik som ledet 14-13.

I andre omgang fikk Larvik en tung start, og hjemmelaget benyttet muligheten til å overta ledelsen. For mange brente muligheter for Larvik gjorde at Odense holdt seg foran helt til slutt.
Sluttsifrene ble 27-23 til Odense i det som var Larvik HKs kamp nr 200 (!) i Champions League.

– Vi brenner for mange store sjanser, og på dette nivået her straffer det seg. Det er knalltøff læring, men sånn er det bare, sa Larvik-trener Geir Oustorp til Østlands-Posten etter kampslutt. Han fortsatte: – Vi gjør en bra E-cupkamp, og jeg føler vi har brukt tiden godt siden sist vi spilte mot dem. Også seriekampene som har vært imellom der viser det. – Forsvarsspillet vårt har kommet seg veldig, det samme har målvaktsspillet. Vi utvikler oss stadig som lag, sa Geir Oustorp videre til avisa.

Med to kamper igjen i gruppespillet, er Larvik sist i gruppa, men håpet om avansement til Hovedrunden lever: - Vi er nødt til å ha troen på dette, at vi kan slå alle når vi er på vårt beste, sa Larviks toppscorer søndag, Emilie Christensen til Østlands-Posten.

Kampfakta
Champions League Kvinner
Odense HC – Larvik HK 27 - 23
Odense Idrætshall, Danmark
Tilskuere: 1887

Målscorere Larvik HK:
Emilie Christensen 5 mål, Mari Molid 4 mål, Hege Løken 3 mål, Maria Hjertner 3 mål, Tonje R. Berglie 2 mål, Mathilde Rivas-Toft 2 mål, June Andenæs 2 mål, Sara Møller 1 mål og Mari Finstad Bergum 1 mål.
Toppscorere Odense HC:
Trine Østergard Jensen 7 mål, Ingvild K. Bakkerud og Freja C. Kyndboel begge 5 mål hver.