Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Elverum-trener Michael Apelgren.
Elverum-trener Michael Apelgren.
Foto: NTB Scanpix

Ny Elverum-triumf!

Nytt «drama» med Elverum i Champions League – og ny seier! Håpet om avansement lever.

Mot sveitsiske Wacker Thun tok det særdeles lang tid før Elverum var i føringen (Mer enn 22 minutter av andreomgangen var spilt da Elverum tok ledelsen 25-24). Men publikum i Terningen Arena fikk nok en gang full valuta for pengene.

Wacker Thun var best og foran i store deler av førsteomgangen, men Elverum kjempet seg inn i igjen i kampen etter en start med litt trøbbel i forsvar og dårlig utnyttelse av mulighetene framover. Til pause var det Wacker Thun som ledet 16-15.

Andreomgangen ble like spennende som første. Anført av en opplagt Lukas Sandell fulgte Elverum sveitserne i målprotokollen. Lagene var flere ganger likt, og ingen klarte å tilriver seg et skikkelig overtak. Elverum ledet 25-24 etter 22 minutter, det var likt 26-26 med fem minutter igjen av oppgjøret, og to minutter før slutt ledet Wacker Thun igjen 28-27, før Elverum svarte med en lekker flyver til utlikning 28-28. En sveitsisk utvisning ga Elverum ny mulighet, og Simen Holand Pettersen satte ballen i mål til 29-28 – ungguttens avgjørende scoring i tredje Champions League-kamp på rad(!).

-Var det möjligt! var Elverumtrener Michael Apelgrens første reaksjon til Viasat 4 etter kampen. Han var naturlig nok imponert over sine spillere som enda en gang hadde klart å snu en kamp til seier i sluttsekundene.

Og håpet om å gå videre fra gruppespillet lever. Men for at det skal være mulig, må Elverum ha hjelp av sin motstander Wacker Thun i den siste runden. De må ta poeng mot Dinamo Bucuresti (torsdag 29.11). I tillegg må Elverum beseire Abanca Ademar Leon i sin kamp lørdag 1. desember.

Kampfakta:
Elverum – Wacker Thun 29-28 (15-16)
Champions League Menn, gruppe D.
Terningen Arena Elverum
Tilskuere: 2273.

Elverums målscorere:
Lukas Sandell, 9 mål, Sigvaldi Bjørn Gudjonsson, 5 mål, Simen Holand Pettersen, 4 mål, Magnus Fredriksen, 4 mål Alexander Ørjevik Westby, 3 mål, Jonas Burud 1 mål, Håkon B. Ekren 1 mål, Endre Langaas, 1 mål og Thrainn Orri Jonsson 1 mål.

Toppscorer Wacker Thun:
Roman Caspar, 5 mål.

Utvisninger:
Elverum 4 x 2 minutter, Wacker Thun 7 x 2 minutter.

Mer om Champions League