Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20181006-Vipers-Aune,-Malin-Foto-Terje-Refsnes.jpg
Malin Aune og Vipers triumferte i siste gruppespillkamp
Foto: Terje Refsnes

Herlig Vipers-triumf

I en fullsatt Aquarama satte Vipers-jentene et supert punktum for gruppespillet i Champions League.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var stor stemning i Aquarama i Kristiansand da Vipers Kristiansand møtte ungarske FTC Rail Cargo Hungaria lørdag. Og laget ga publikum valuta for inngangspengene. 

Til tross for litt trøbbel i forsvarsspillet i første del av kampen, var hjemmelaget på offensiven gjennom hele oppgjøret. Angrepsmessig var det nemlig lite å utsette på det laget presterte. Gang på gang kom de seg fri og scoret fra alle posisjoner. Via pauseledelse 18-14 endte kampen med seier 35-27. 

Katrine Lunde startet kampen med 7m-redninger, men hadde en vanskelig oppgave bakerst i 1. omgangen. Etter hvilen var det mer bestemthet i spillet foran henne, og med det kom også viktige redninger fra den rutinerte målvakten. Ikke sjelden ga det muligheter til kontringer og mål. 

Hanna Yttereng gjorde solid jobb som linjespiller, Henny Reistad fikk vist fram sitt store talent, og kampen ble en ny bekreftelse på hvor viktig Linn Jørum Sulland med sin heftige skuddarm er. 

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad var naturlig nok godt fornøyd etter kampen. Spesielt med angrepsspillet, men også at laget underveis fikk løftet forsvarsspillet mot et av de vanskeligste lagene å spille forsvar mot. 

Med seieren i denne siste kampen går Vipers Kristiansand til Hovedrunden med 4 poeng, og det kan se lyst ut med tanke på å spille seg til kvartfinale. I Hovedrunden venter Gyør Audi ETO, RK Krim Mercator og Thüringer HC. 
Kampene i Hovedrunden starter 25.-27. januar 2019. 

Kampfakta
Champions League Kvinner
Vipers Kristiansand - FTC Rail Caro Hungaria 35-27 (18-14)
Tilskuere: 2024

Målscorere Vipers:
Linn Jørum Sulland 8 mål, Henny Ella Reistad 6 mål, Hanna Yttereng 6 mål, Karoline Olsen 4 mål, Malin Aune 3 mål, Emilie Hegh Arntzen 3 mål, Jeanett Kristiansen 2 mål, Silje Waade 2 mål og Marta Tomac 1 mål. 

Toppscorer FTC Rail Cargo Hungaria:
Neemi Hafra 7 mål. 
Utvisninger: 
Vipers Kristiansand 3 x 2 minutter, FTC Rail Cargo Hungaria 4 x 2 minutter. 

Les mer om Champions League Kvinner