Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Emilie Christensen. Foto: Sven André Svendsen
Emilie Christensen. Foto: Sven André Svendsen

Avsluttet på en bra måte

Island hang lenge med i kampen mot Norges rekruttlandslag (LKR). De norske jentene vant til slutt 29-23.

På samme måte som i gårsdagens kamp mot Kina, kom de norske jentene godt i gang i  og Island tok timeout på stillingen 5-0. Utover i omgangen ble det tydeligere at det norske rekruttlaget er et relativt nytt lag, og de slet med å finne hverandre i angrep. Island tok innpå, men takket være en god Emily Stang Sando i det norske målet tok det 29 minutter før Island gikk opp i føringen for første gang i kampen. Med norsk scoring i siste minutt, gikk lagene til pause på stillingen 11-11.   

Andre omgang startet også godt for de norske jentene, men nok en gang falt de utover i omgangen og slapp Island inn i kampen. De siste ti minuttene var det allikevel Norge som ville mest og de vant til slutt 29-23.    

– Island utfordrer oss bra hele veien. Slipper vi oss ned, er de bedre enn oss. Er vi på, så er vi bedre enn dem, sier Michael O'Sullivan i trenerteamet til handball.no etter kampen. 

– Det var litt sånn som i går. Det første kvarteret er solid, da er vi på og alle bidrar. Og så faller vi litt utover i omgangen. Nå klarer vi å avslutte de siste ti minuttene på en bra måte, legger han til.

Med forfall fra alle linjespillerne i troppen, måtte midtback Emilie Christensen vikariere på linjen i deler av kampen. 

– Hun gjør det veldig bra og er med på å løfte nivået. Hun er også god bakover i den siste delen hvor vi vinner kampen, sier O'Sullivan. 

FAKTA
Landskamp kvinner
Norge rekrutt - Island 29-23 (11-11)
Telenor Arena
Tilskuere: 25 
Norges målscorere: Jeanett Kristiansen 5, Ingvild Bakkerud 4, Vilde Kaurin Jonassen 4, Tina Abdula 3, Emilie Christensen 3, Vilde Rønningen 2, Guro Nestaker 2, Silje Waade 2, Helene Gigstad Fauske 2, Mathilde Rivas-Toft 1, Moa Gerda Høgdahl 1. 
Islands toppscorer: Arna Sif Palsdottir 5. 
Utvisninger: Norge 2x2 min., Island 3x2 min.

Ingvild Bakkerud. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Helene Gigstad Fauske. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Moa Högdahl. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Guro Nestaker. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Silje Waade. Foto: Svein André Svendsen/NHF