Emilie Christensen. Foto: Sven André Svendsen

Avsluttet på en bra måte

Island hang lenge med i kampen mot Norges rekruttlandslag (LKR). De norske jentene vant til slutt 29-23.

På samme måte som i gårsdagens kamp mot Kina, kom de norske jentene godt i gang i  og Island tok timeout på stillingen 5-0. Utover i omgangen ble det tydeligere at det norske rekruttlaget er et relativt nytt lag, og de slet med å finne hverandre i angrep. Island tok innpå, men takket være en god Emily Stang Sando i det norske målet tok det 29 minutter før Island gikk opp i føringen for første gang i kampen. Med norsk scoring i siste minutt, gikk lagene til pause på stillingen 11-11.

Andre omgang startet også godt for de norske jentene, men nok en gang falt de utover i omgangen og slapp Island inn i kampen. De siste ti minuttene var det allikevel Norge som ville mest og de vant til slutt 29-23.

– Island utfordrer oss bra hele veien. Slipper vi oss ned, er de bedre enn oss. Er vi på, så er vi bedre enn dem, sier Michael O'Sullivan i trenerteamet til handball.no etter kampen.

– Det var litt sånn som i går. Det første kvarteret er solid, da er vi på og alle bidrar. Og så faller vi litt utover i omgangen. Nå klarer vi å avslutte de siste ti minuttene på en bra måte, legger han til.

Med forfall fra alle linjespillerne i troppen, måtte midtback Emilie Christensen vikariere på linjen i deler av kampen.

– Hun gjør det veldig bra og er med på å løfte nivået. Hun er også god bakover i den siste delen hvor vi vinner kampen, sier O'Sullivan.