Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Heidi Løke storspilte og ble kåret til Norges beste. Foto: Vidar Ruud NTB/Scanpix
Heidi Løke storspilte og ble kåret til Norges beste. Foto: Vidar Ruud NTB/Scanpix

- Norge sikker på semi

Frankrikes trener Olivier Krumbholz er sikker på å se Norge i EM-semifinalen. Det etter norsk revansje for VM-tapet.

Regjerende europamester Norge mot regjerende verdensmester Frankrike. Avslutningen på Møbelringen Cup i Telenor Arena kunne ikke ha hatt et mer pirrende utgangspunkt.

Det endte med at håndballjentene vant 23-21 fikk revansje for tap med samme sifre i VM-finalen i Tyskland i fjor. Og den franske treneren var ikke i tvil etter kampen.

- Norge spiller garantert semifinale! De var gode nå - og har (Stine Bredal) Oftedal i bakhånd.

- Og Frankrike? 

- Det blir tøffe kamper. Pluss en eller minus en i flere av dem. Men vi kan ikke kaste bort så mange baller - 14-15 - som vi gjorde i første omgang mot Norge, sier Krumbholz til handball.no. 

Pirringen som var før kampen stoppet de norske jentene nokså fort. Silje Solberg reddet det første franske skuddet og anga tonen. Og så kom Heidi Løke for full musikk. Strekfantomet viste frem hele repertoaret og banket inn seks på seks forsøk på de første 22 minuttene. Da ledet Norge 12-7, etter å ha skaffet seg en femmålsledelse (9-4) allerede etter et kvarter.

Femmålsledelsen holdt seg til pause (14-9), etter at også Linn Jørum Sulland hadde vært toneangivende, med tre scoringer og to innspill til Løke.

Silje Solberg tok seks av 15 skudd før pause. Etter pause tok den tidligere Stabæk-jenta, som var tilbake i hjembygda, enda flere hundreprosenter og stoppet på totalt 15 redninger. Det bidro til at Frankrike ikke før i siste minutt kom så nærme som to mål. Silje sto hele kampen, etter at Katrine Lunde tråkket over på oppvarmingen.

- Etter det som er vist i helgen, ser dette bra ut. Det er stigning fra gang til gang. Men jeg synes synd på Amanda (Kurtovic), sier Karoline Dyhre Breivang til handball.no. Hun skal være ekspertkommentator for Viasat under EM

Ni minutter før slutt ble Amanda båret av banen, og alle frykter at det var korsbåndet som røk. 

- Vi får svaret i morgen, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson, som sa seg fornøyd med stigningen i forsvarsspillet. 

- I angrep mister vi tempoet innimellom, men vi bytter jo en del på laget. Og så må vi skjerpe returløpet. Frankrike fikk for mange kontringsmål, fastslår Thorir.

Konklusjonen etter tre norske seire i Møbelringen er at det skal serveres mange bedervede froskelår til håndballjentene i Frankrike for at laget ikke skal havne i en semifinale. 

Dette var Norges siste kamp før EM starter i Frankrike torsdag 29. november, da  vertsnasjonanen møter Russland. Norge starter ikke før to dager senere.  

Norges EM-program i gruppe D i Brest:
1.12.: Norge-Tyskland kl. 15.00
3.12. Norge-Tsjekkia kl. 21.00
5.12. Norge-Romania kl. 21.00

De tre beste fra gruppen går til hoverunden i Nancy. Inn der kommer også de tre beste fra gruppe C (Ungarn, Spania, Nederland, Kroatia).

FAKTA
Møbelringen Cup
Norge-Frankrike 23-21 (14-9)
Telenor Arena
4813 tilskuere
Norges målscorere: Heidi Løke 7, Linn Jørum Sulland 4, Veronica Kristiansen 3, Amanda Kurtovic 3, Sanna Solberg 2, Marta Tomac 2, Emilie Hegh Arntzen 1, Thea Mørk 1.
Frankrikes toppscorer: Allison Pineau 4
Utvisninger: Norge 5x2 - Frankrike 3x2.

Mer om Møbelringen Cup

Mer om håndballjentene

Norge gikk ubeseiret gjennom Møbelringen Cup. Foto: Vidar Ruud.

Silje Solberg tok luven fra franske skyttere. Foto: Vidar Ruud NTB/Scanpix

Linn Jørum Sulland ser ut til å bli en viktig EM-spiller. Foto: Vidar Ruud NTB/Scanpix

Marta Tomac jubler for en av sine to scoringer. Foto: Vidar Ruud NTB/Scanpix